Afbeelding

Tatjana loopt voor Gambia

Actueel 1.257 keer gelezen

Pijnacker - Het eerste weekend van juli staat Someren en omstreken (zuid-oost Brabant) ieder jaar weer in het teken van de Kennedymars. Dit jaar al voor de 56ste keer. 80 kilometer lopen, door de nacht heen, om binnen 20 uur ook weer in Someren over de finish te komen.

"Dit jaar neem ik wederom deel. De laatste keer was 8 jaar geleden maar, dit jaar ben ik wel beter voorbereid. Mijn schoenen zijn de afgelopen maanden goed ingelopen, de proviand staat klaar en de weersvoorspellingen zijn geweldig. Maar ik doe dit niet alleen om mezelf iets te bewijzen. Ik wil met mijn inspanningen zo veel mogelijk geld ophalen voor Les Amis de Gambie. Een weeshuis voor 25 kinderen in Gambia, opgericht door de Nederlandse Sia Jongeneel. Het tehuis kan enkel bestaan door middel van donaties", vertelt Tatjana Jacobs uit Pijnacker.

"Mijn streven was om voldoende geld bij elkaar te lopen voor een jaar lang rijst voor de kinderen en medewerkers van het tehuis. De kosten hiervoor bedragen € 912,50. Dit doel heb ik op 25 juni bereikt. Geïnspireerd door mij en door opa en oma die in maart het tehuis bezocht hebben heeft mijn zoontje Mika van 6 besloten op zaterdagmiddag 7 juli de 8 kilometer mini Kennedymars ook als sponsorloop te lopen. Hij hoopt een mooi bedrag binnen te halen om de kinderen lekker te verwennen met extra vers fruit, een ijsje of bijvoorbeeld een keer toasties. Momenteel staat zijn teller al op € 449,47", aldus Tatjana Jacobs.

Maar beide bedragen kunnen natuurlijk altijd hoger. Iedere euro koopt toch weer 2 kilo rijst, of 10 manderijntjes of net iets meer dan 1 brood. En iedere euro komt echt helemaal bij Les Amis de Gambie terecht. "Dus als iemand ons wil sponsoren bekijk dan alstublieft onze sites", besluit ze.

tatjanalooptvoorgambia.infoMikalooptvoorgambia.wordpress.comfacebook.com/TatjanalooptvoorGambia/

Meer info is ook te vinden op:

lesamisdegambie.com/NL_Home.htmlkennedymars.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant