Afbeelding

Syriërs op bezoek brandweerkazerne Pijnacker-Nootdorp

Actueel 1.144 keer gelezen

Vorige week bezochten 12 Syrische mensen de brandweerkazerne in Pijnacker-Nootdorp voor een voorlichting over brandveiligheid. Deze middag kwam tot stand in samenwerking met Vluchtelingenbegeleiding Pijnacker-Nootdorp van Participe.

De Syriërs wonen in de gemeente en worden begeleid bij het vinden van hun weg in onze samenleving. Omdat brandveiligheid een belangrijk onderdeel in de inburgering is, zijn zij uitgenodigd op de kazerne. De middag startte met een rondleiding door de kazerne, uitleg over het brandweervak en de organisatie. Er was een tolk om de vele vragen goed te kunnen beantwoorden. Met name bij de jongeren was er belangstelling voor de opleidingseisen die nodig zijn om brandweerman te kunnen worden.

Tijdens de brandveiligheidsvoorlichting is er uitleg gegeven over brandoorzaken, gevaren van rook en koolmonoxide, belang van rook- en CO melders, veilig vluchten en alarmeren. Ook was er aandacht voor het gratis huisbezoek van een brandweerambassadeur. Na afloop ontving iedere deelnemer een tasje met voorlichtingsfolders die bij de Nederlandse les besproken kunnen worden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant