Het team van JewelEar dat onlangs is uitgebreid met audicien Merel. Verder op de foto Marije, Marieke, Dorothea, Marjolein en Eline zelf.
Het team van JewelEar dat onlangs is uitgebreid met audicien Merel. Verder op de foto Marije, Marieke, Dorothea, Marjolein en Eline zelf. Foto: Lourenz Ruiter

JewelEar zorgt ervoor dat mensen er weer bij 'horen'

Algemeen 628 keer gelezen

Er zijn veel mensen met hoor- en gehoorproblemen, maar veel mensen wachten te lang om daar wat aan te doen. JewelEar in Winkelcentrum Parade heeft voor bijna elk probleem een oplossing op maat. Er zijn zo veel technische mogelijkheden waardoor bijna elk probleem opgelost kan worden.

JewelEar is al een jaar of vijf in winkelcentrum de Parade gevestigd. Sinds vorig jaar niet meer aan de Korte Baan schuin tegenover de Action, maar aan de andere kant, aan de Drafbaan nummer 30. Eline Ruiter en haar drie M's – Marieke, Merel en haar eigen zus Marije – hebben nu meer werkruimte en twee spreekkamers tot hun beschikking.

Er weer helemaal bij'horen'
"Door de groeiende drukte was een tweede spreekkamer echt nodig", vertelt Eline die al 22 jaar in het vak zit. Vanuit de logopedie is ze in het vak van de 'hoorondersteuning' terecht gekomen en van die stap heeft ze nooit spijt gekregen. "Het is geweldig werk. Het vak ontwikkelt zich voortdurend omdat er steeds weer nieuwe technische mogelijkheden zijn. Met als resultaat dat mensen echt het gevoel hebben dat ze er weer helemaal bij horen. Dat is namelijk het gevolg van gehoorproblemen: je gaat het idee krijgen dat je buitengesloten wordt van wat er gaande is en besproken wordt. Voor mensen die jaren hebben getobd, gaat er vaak gewoon weer een nieuwe wereld open."

Zelfvertrouwen
Eline Ruiter heeft ook een winkel in Gouda en daar mag zij een topzangeres tot haar clientèle rekenen. Ze hoorde tijdens concerten de hogere tonen niet meer en werd daardoor heel onzeker. Het kostte best veel tijd en inzet om er een goede oplossing voor te ontwikkelen, maar het is gelukt en dan is de vakvrouw in Eline best trots en blij dat het gelukt is om de zangeres weer vol zelfvertrouwen op het podium te zien staan.

Tinnitus
JewelEar heeft een breed scala aan hoortoestellen, ook een second opinion is mogelijk. Naast het aanmeten van hoortoestellen kunnen ze ook ingeruild worden. Het team is ook sterk in tinnitusconsulten. Tinnitus betekent: oorsuizen. Vijftien procent van de mensen kampt er mee en daarvan heeft tachtig procent gehoorproblemen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant