Opa Wim, die 'Witte' (in het midden) is trots op zijn nazaten die net als hij de liefde voor het bedrijf in het hart hebben zitten.
Opa Wim, die 'Witte' (in het midden) is trots op zijn nazaten die net als hij de liefde voor het bedrijf in het hart hebben zitten.

Lars aan het roer bij Milieu Express

Algemeen 3.475 keer gelezen

Hij zit al tien jaar in het vak, maar toch is Lars van Buijtene pas 25 jaar oud. Hij ging vroeger al op 6-jarige leeftijd met opa Wim van Buijtene, In Pijnacker-Nootdorp beter bekend als die 'Witte' mee op de shovel en de vrachtwagen om afval op te halen. Sinds april dit jaar is Lars de sitemanager van de locaties Pijnacker, Zoetermeer en die in de Spaanse Polder.

"We zijn en blijven Milieu Express, de naam is wel veranderd maar de mensen achter het bedrijf zijn nog steeds dezelfde. Als klanten bellen krijgen ze net als twintig jaar geleden nog steeds Hans of Andrea aan de lijn. Milieu Express is en blijft een familiebedrijf al zijn we nu Renewi Zoetermeer. Het zijn dezelfde mensen die de containers komen halen. Onze klantenservice staat bekend om de lekkere no-nonsense mentaliteit waar we groot mee geworden zijn. 'Nee', is een vies woord ! We weten overal een mouw aan te passen.

Gewoon gelijk regelen
Ik zal een voorbeeld geven. Als een van onze tuinders op zaterdag voor de Pinksteren nog een perscontainer wil legen dan begrijpen wij dat deze bedrijfstak dit weekend 'volle bak' door moet draaien. Dat kan ook omdat ze gelijk de juiste aan de lijn krijgen die het moet regelen. Ik krijg zelf ook veel telefoon via mijn mobiele nummer, maar wat maakt het uit, de klant kan zijn vraag kwijt en wij kunnen hem snel helpen", legt Lars lachend uit die het mooi vindt dat zijn eigen vriendenkring weer bestaat uit de zonen en dochters van de vrienden van zijn ouders, die nu ook weer bij Renewi Zoetermeer werkzaam zijn.

Slim en professioneel
Lars is opgegroeid bij de 'Mex' zoals het Renewi-bedrijf nog steeds liefkozend wordt genoemd in de buurt. Hij doorliep, naast de werkervaring die hij in de vrije uren in het bedrijf opdeed, ook nog de IVA in Driebergen. Want opleiden vindt de jonge manager belangrijk, iedereen die binnenkomt bij dit mooie bedrijf krijgt de kans door te groeien en papieren te halen. De samenwerking met Renewi zorgt ervoor dat de afvalstoffen slim en efficiënt verwerkt kunnen worden tot nieuwe grondstoffen en dat er voor elk afvalprobleem een oplossing is. Ruim 97% van de ingezamelde afvalstoffen en reststoffen wordt gerecycled en nuttig hergebruikt, een getal om super trots op te zijn. Of het nu gaat om het zorgvuldig vernietigen van vertrouwelijke papieren, tot het ophalen van tuinbouwafval of het plaatsen van een container voor bouwafval of grof vuil van een particulier, het kan allemaal.

Ambachtsweg 56
2641 KT Pijnacker
079-3633030
www.renewi.com

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant