De 42-koppige bemanning van shantykoor Schiehaven is er klaar voor. Zaterdag gaan ze aan boord.
De 42-koppige bemanning van shantykoor Schiehaven is er klaar voor. Zaterdag gaan ze aan boord.

Trossen los op Raadhuisplein tijdens achtste Shantykorenfestival

Actueel 1.595 keer gelezen

Op het Raadhuisplein in Pijnacker gaan zaterdag 2 juni de trossen los. Tussen 11.30 en 16.30 uur wordt het dorpsplein omgetoverd tot een Shantykorenfestival met meerdere gezellige zeemanskoren, helder bier en naar verwachting volop zonneschijn.

"Ik heb net toevallig weer even gekeken hoe het weer wordt zaterdag", zegt voorzitter Jan Sneevliet van shantykoor Schiehaven. Zijn bemanning staat aan het roer van het festival. "Schiehaven bestaat als koor al ruim elf jaar. Daarbij organiseren wij alweer voor de achtste keer het festival." Vier jaar geleden was het helaas behoorlijk fris. "Mijn vrouw is zelfs extra kleding gaan kopen bij de Hema", lacht Jan. "Maar dit jaar zien de voorspellingen er zeer goed uit. Met een graad of 22 zijn wij al dik tevreden, maar het wordt zelfs 24 tot 25 graden, lees ik net."

Spektakel
Er zijn dit jaar maar liefst vier koren te zien. Shantykoor Trossen Los uit Rotterdam, Shantykoor De Zingende Zalmvissers uit dorpje Ammerstol, Shantykoor De Brulboei uit Zwijndrecht en tussendoor speelt de gezellige blaaskapel Keep on Smiling uit Delft. Uiteraard staat Schiehaven zelf ook op het podium. Jan: "Het spektakel wordt geopend door kernwethouder Peter Hennevanger en gepresenteerd door Manuela Bijl. Cineast Wim Meijer is aanwezig om alles op de gevoelige plaat te leggen, dus de kans bestaat dat u op de film komt." De Oranjevereniging Pijnacker heeft Tinus de Stoomtrein beschikbaar gesteld als pendeldienst tussen het Klapwijkfeest en het Korenfestival.

Aan werkelijk alles is gedacht. "De Drie Heeren verzorgt de drankjes", weet Jan. "Eigenlijk is het dan alleen nog maar lekker gaan zitten op een van de honderd stoelen en genieten. Wij hebben de afgelopen jaren gezien dat mensen van het begin tot het einde blijven. Dat is echt fantastisch." De toegang is helemaal gratis. Parkeertip: kom op de fiets!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant