Het nieuwe college in volle glorie. Foto: Martijn Mastenbroek (c)
Het nieuwe college in volle glorie. Foto: Martijn Mastenbroek (c)

Eerste persuurtje voor nieuw college een feit

Actueel 2.039 keer gelezen

Het lokale journaille van Pijnacker-Nootdorp maakte gisteren kennis met het nieuwe college van burgemeester en wethouders.

De contacten met de pers verlopen al jaren ontspannen. Dat is niet op de laatste plaats te danken aan de afdeling communicatie van de gemeente. Dat mag ook weleens worden gezegd. Ook het fonkelnieuwe college houdt het zogenoemde persuurtje in ere. Er worden van beide kanten prangende zaken aangekaart en nieuwtjes gepresenteerd.

Commotie
Uiteraard werd er dinsdag geïnformeerd naar de reuring rondom de houtstookoven. Wethouder Ilona Jense gaf aan dat ze alle commotie niet had verwacht. "Er komen nu twee hoorzittingen waarin inwoners hun verhaal kunnen doen."

Financiën
Wethouder Peter Hennevanger meldde dat de financiën in de gemeente op orde zijn. Hij bevestigde dat de gemeente financieel gezond is. Sterker nog, er is zelf een meevaller van ongeveer anderhalf miljoen dat in overleg met de gemeenteraad zal worden ingezet voor zaken zoals: "zorg, energie en wonen", aldus Hennevanger.

Schouten
Wethouder Frank van Kuppeveld gaf aan dat de woningmarkt goed in de lift zit. Hij heeft veel vertrouwen in de komende bouwprojecten in zijn gemeente. Wel blijft hij de ontwikkelingen zoals een stagnatie bij bouwbedrijf Schouten kritisch volgen. Toekomstige bewoners van Brink 5 zitten in zak en as, omdat de bouw wordt uitgesteld. Later deze week meer over de kwestie.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant