Afbeelding

Feline uit Pijnacker naar de Klokhuis Vragendag

Actueel 3.014 keer gelezen

Pijnacker - Waar eindigt het heelal? Hoe krijg je hoogtevrees? Waarom moet je van uien huilen? Hoe werkt een touchscreen? Het kan niet anders, of het was weer tijd voor de Klokhuis Vragendag in het Nemo Science Museum in Amsterdam.

De afgelopen maanden konden kinderen een technische of wetenschappelijk vraag insturen naar het populaire informatieve programma en de 9-jarige Feline Klaassen was één van de uitverkorenen om haar vraag live aan een wetenschapper te stellen. Feline's vraag Ga je eerder dood van de kou of van de warmte? werd deskundig beantwoord door dr. Klein, die in een korte presentatie precies uitlegde wat er met je lichaam gebeurt tijdens temperatuurwisselingen.

Naast het stellen van vragen aan wetenschappers, waren er spectaculaire demonstraties, zoals een reuze kettingreactie en konden kinderen op de foto met de Klokhuis-presentatoren. Feline: "Het was een superleuke dag en ik vond het heel cool om op de foto te gaan met de presentatoren die je altijd op tv ziet." Volgend jaar is er weer een vragendag, dus denk maar vast na over een goede vraag.

En het antwoord op de vraag van Feline? Google maar!


Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant