Afbeelding

Tweede editie van het exclusieve magazine Toon overhandigd

Actueel 1.532 keer gelezen

Pijnacker - Adviseur Omgevingswet en voormalig raadsgriffier Pascale Georgopoulou kreeg vanmiddag op het Raadhuisplein in Pijnacker de tweede editie van het magazine Toon uitgereikt door Ton Jansen, directeur Stichting Dorp, Stad en Land.

In deze editie schetst Toon een inspirerend beeld van de rol van raadsleden bij het streven naar een goede omgevingskwaliteit. Ook informeert Toon over de kansen die de Omgevingswet daarvoor straks biedt. Bijvoorbeeld aan de hand van interviews met diverse raadsleden en de directeur Beleid Leefomgeving van de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG). Daarnaast biedt het magazine handige tips voor het opstellen van een omgevingsvisie en -plan. De keuze om het eerste exemplaar van Toon uit te reiken aan Georgopoulou ligt voor de hand; ze is autoriteit op het gebied van de invoering van de Omgevingswet en besteedt onder meer in haar blogs aandacht aan de rol van raadsleden.

"De raad is het scharnierpunt tussen de gemeenschap en de gemeente. De Omgevingswet is een instrument voor de raad om te werken aan maatschappelijke opgaven. Hoe dat er precies in de praktijk uit gaat zien valt te lezen in Toon. Tegen raadsleden zou ik zeggen: laat je inspireren en ga concreet aan de slag. Leren door te doen staat wat mij betreft centraal", aldus Pascale Georgopoulou, die als adviseur verbonden is aan de VNG.

Toon, aandacht voor omgevingskwaliteit 
Om aandacht te vragen voor goede omgevingskwaliteit heeft Stichting Dorp, Stad en Land vorig jaar het magazine Toon gemaakt en uitgereikt aan gemeenten en andere geïnteresseerden. Dit magazine, bleek door de praktische opzet en inspirerende verhalen, erg succesvol. Het magazine is op aanvraag kosteloos te bestellen via www.dorpstadenland.nl/magazine-toon.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant