Zaterdag wordt de Dobbeplas omgetoverd tot een groot festivalterrein.
Zaterdag wordt de Dobbeplas omgetoverd tot een groot festivalterrein.
Programma

Pijnacker-Nootdorp klaar voor Lentefestival

Actueel 8.004 keer gelezen

Pijnacker - Zaterdag om 13.00 uur gaan de poorten van het festivalterrein open. Dan wordt het enige echte Dobbe Lentefestival gehouden bij de Dobbeplas in Nootdorp.

Goed voorbeeld doet goed volgen, moet de ploeg van Citymarketing Pijnacker-Nootdorp hebben gedacht toen ze het jubileumfeestje in het Annie M.G. Schmidtpark in buurgemeente Lansingerland bezochten. De ingrediënten van het geheime recept zijn overgenomen en bestaan uit muziek, sport en spel, lekker eten en drinken, een uitstekende sfeer en zoals het er nu naar uitziet een flinke dosis zonneschijn. Er staat aanstaande zaterdag 26 mei van alles op het programma bij de Dobbeplas in Nootdorp. De dag begint al in alle vroegte wanneer de winnaars van een heuse campingovernachting bij de Dobbeplas ontwaken. Daarna wordt het spookjesbos geopend voor alle kinderen uit Pijnacker-Nootdorp. Met een zomers hapje en drankje kun je vervolgens de Ibizamarkt afstruinen.

In de middag vindt de grote opvolger van de enige echte 12 inch-race plaats onder de naam 'Rondje Dobbe'. Deelnemers maken zo gek mogelijk verkleed een rondje rondom de Dobbeplas. Er zijn volop foodtrucks aanwezig, dus culinair zit het ook wel goed. Een goede bodem is van belang, want in de avonduren gaat het feest los met een muziek- en lasershow en treedt een keur aan artiesten op in de feesttent van kroegbaas Marco Filippo. Onder anderen Charly Lownoise en DJ Jean nemen plaats achter de draaitafels. Voor de wat oudere generatie dorpsgenoten staan Total Toets en Rick Romijn van Radio 538 op de bühne. Tijdens de show vol dampende beats is op het water een zogenoemde flyboard-artiest te zien. Niet geheel onbelangrijk: het festival is geheel gratis toegankelijk.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant