Vandaag hing er nog een serene stilte bij de plas. Zaterdag is het feest. (foto: Martijn Mastenbroek)
Vandaag hing er nog een serene stilte bij de plas. Zaterdag is het feest. (foto: Martijn Mastenbroek)
Ecologisch onderzoek

Lentefestival geen belemmering voor natuur, vuurwerkshow wel afgelast

Actueel 5.044 keer gelezen

Pijnacker-Nootdorp - Aanstaande zaterdag vindt het Dobbe Lente Festival plaats bij de Dobbeplas. Fractievoorzitter Carla van Viegen van de Partij voor de Dieren vindt dat een lasershow, harde muziek en onrust op het terrein niet bijdragen aan dit thema.

De gemeente heeft daarom een ecologisch onderzoek laten uitvoeren rondom de plas om de gevolgen voor onder meer broedende vogels in kaart te brengen. Woordvoerder Ron Penning: "Voor de geplande activiteiten blijken er geen belemmeringen. Het gebied wordt ook buiten de activiteiten om al intensief gebruikt door recreanten, vaak met honden. Als er vogels zitten te broeden, dan laten zij zich hierdoor kennelijk niet verstoren en is het aannemelijk dat ook de voorgenomen activiteiten niet leiden tot onherstelbare effecten. Het voorstel voor een vuurwerkshow was overigens al eerder afgeknald door onze ecoloog." De vergunning voor het feest is inmiddels verstrekt.

Morgen meer in de gedrukte editie van de Telstar/Eendracht. Bezoek ook: dobbelentefestival.nl en geef je op voor het Rondje Dobbe.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant