Afvalscheiding zo dicht mogelijk bij de burger
Afvalscheiding zo dicht mogelijk bij de burger

Aanvragers houtstookinstallatie: schoon hout, nauwelijks uitstoot

Actueel 6.810 keer gelezen

De ondernemers die het initiatief hebben genomen tot de realisering van een houtstookinstallatie langs de Molenlaan in Pijnacker-Oost, hebben een Questions & Answers-document gemaakt waarin ze op alle vragen feitelijk en punctueel antwoord geven. Dit hebben ze gedaan in de aanloop naar een of meer hoorzittingen over de meer dan 500 bezwaren die binnengekomen zijn bij de gemeente en de behandeling daarvan in de gemeenteraad.

Ze houden vast aan hun plan, omdat ze ervan overtuigd zijn dat de installatie absoluut niet vervuilend is en geen overlast zal geven in de woonomgeving. Dirk van Buijtene, Dick Oosthoek en kweker Kees Ammerlaan voor wie de installatie bedoeld is, hebben er het volste vertrouwen in dat ze de meeste tegenstanders en bezwaarmakers ervan kunnen overtuigen dat de houtstookinstallatie een bijdrage gaat leveren aan de verduurzaming van het energieverbruik en de terugdringing van de C02-uitstoot in Pijnacker-Nootdorp.

Het complete verhaal staat hieronder op Telstar Online. In de Telstar-krant donderdag een artikel met een samenvatting van de belangrijkste onderdelen van het verhaal.  In de inleiding zeggen de mannen dat het puur om een houtstookinstallatie gaat en absoluut niet om een biomassacentrale. Er wordt louter schoon A-hout verbrand in de installatie. Het gaat om schoon en niet bewerkt afvalhout, afkomstig uit onder meer de verpakkingswereld (pallets) en de bouw.

Ze gaan met een leverancier een meerjarig contract aan voor de levering van dit hout dat uit Nederland afkomstig is. Er worden 'nul bomen' gekapt om de houtstookinstallatie draaiende te houden, zeggen de initiatiefnemers. Het hout dat ze verbranden in de installatie zou anders bij onder meer de AVR de vuilverbrandingsoven in gaan en veel minder energierendement en meer vervuiling teweeg brengen.

Ze vinden dat de berichtgeving in de lokale media via ingezonden brieven op z'n minst heel weinig accuraat was en in veel gevallen onjuist of zelfs complete onzin. Punt voor punt beantwoorden ze in bijgaande Q&A alle vragen.

De aanvragers Dirk van Buijtene en Dick Oosthoek met Kees Ammerlaan, de kweker voor wie de installatie bedoeld is.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant