Morgen is het afscheid van de drie vertrokken wethouders.
Morgen is het afscheid van de drie vertrokken wethouders.

Wethouders gaan en komen

Actueel 3.769 keer gelezen

Terwijl diverse gemeenten in de regio nog heftig aan het formeren zijn, is men in Pijnacker al aan het regeren geslagen.

Op dinsdag 24 april zijn vier nieuwe wethouders geïnstalleerd en is afscheid genomen van de drie 'oude' wethouders: Jaap van Staalduine, Piet Melzer en Bob van der Deijl. Deze krasse zestigers waren nog energiek genoeg om door te gaan. Zeker Bob van der Deijl. Die was pas acht maanden in actie na een periode van ruim vijftien jaar als raadslid. Het liep anders.

Er traden nieuwe wethouders aan: Ilona Jense voor de VVD, Hanneke van de Gevel voor Eerlijk Alternatief, Frank van Kuppeveld voor het CDA en Peter Hennevanger voor D66. Ze gaan regeren op basis van een Hoofdlijnenakkoord dat door de hele gemeenteraad wordt gesteund. Zelfs Trots doet deze keer mee. Er wordt dus opnieuw niet gewerkt met een 'college/oppositie-model'. De takenpakketten zijn ook meteen bepaald en die zijn te lezen op de site van de gemeente. Globaal doet Ilona Jense ruimte en economie buiten de tuinbouw, gaat Hanneke van de Gevel over zorg en afval, houdt Frank van Kuppeveld zich bezig met de bouwlocaties, tuinbouw en grondzaken en is Peter Hennevanger de man van onderwijs, kinderopvang en financiën.

Deze week hebben enkele wethouders hun eerste officiële optreden, nadat het hele nieuwe college op Koningsdag al door de gemeente reisde, te beginnen in Pijnacker waar ze arriveerden met de stoomtrein Tinus. Donderdag is ook de eerste echte gemeenteraadsvergadering. Een mooie kluif uit de vorige periode om over te nemen cq mee van start te gaan is de beoogde houtstookinstallatie aan de Molenlaan in Pijnacker!

Morgen, maandag 14 mei, is eerst het feestelijke afscheid van de drie vertrekkende wethouders. Dat is tussen 17.00 en 19.00 uur in het bestuurscentrum/gemeentehuis aan de Emmastraat 165 in Pijnacker. Dinsdag slaat woonwethouder Frank van Kuppeveld in Keijzershof een eerste paal en zaterdag reikt zorg- en afvalwethouder Hanneke van de Gevel prijzen uit inzake een Hou het Schoon Actie.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant