Afbeelding

Iedereen kent Mica Yoga

Algemeen 4.374 keer gelezen

Michaela Poort is zelf het bewijs wat yoga met een mens kan doen. Ze werkte zeventig uur in de horeca en raakte op een doodlopend paadje: relatieproblemen, burn-out, allerlei lichamelijke en geestelijke klachten, tot en met fibromyalgie  aan toe. Een oude tante met een goede boodschap bracht redding. Michaela volgde een opleiding bij de Integrale Yoga Nederland, knapte al vrij snel op en startte in een flatje aan de Van Houtenlaan in Pijnacker-Noord haar eigen yogapraktijk: Mica Yoga.

Het werd een succes met rond de honderd leden. Het flatje was te klein geworden en aan de Gildeweg 30 in Nootdorp vond Michaela een geschikte grote ruimte boven het bedrijf Car Dynamics. Intussen was Irma van der Meer het leven van Michaela binnengetreden: eerst als yogaleerling, toen als yogadocente, vervolgens ook als Ayurvedische ontspannings- en –reinigingsmasseuse en nadien ook als medefirmant en partner.

Samen runnen Michaela en Irma nu een geweldig roulerend yogacentrum dat alweer te klein aan het worden is. Af en toe mogen ze een zaal naast de hoofdzaal lenen, waar een palletkachelbedrijf gevestigd is, en kunnen ze parallellessen geven.

De lessen zijn overdag en 's avonds en gericht op alle leeftijden. Voor kinderen is yoga ontzettend goed om beter in balans te komen, rust te vinden in lichaam en geest, de ademhaling weer rustig te krijgen, enzovoort. De groep die nog het hardst yoga nodig heeft, dat zijn tieners met hun onzekerheden, angsten, hoge verwachtingen van de omgeving, impulsen van groepsdruk en allerhande onevenwichtigheden. Tegelijk is dat de groep die het lastigst te bereiken is, vertellen Michaela en Irma.

Michaela en Irma moeten glimlachen om de move die hun leven heeft  gemaakt door yoga. De ene serveert geen drankjes meer en de ander verkoopt geen tuinsetjes meer. Ze voelen zich helemaal senang in hun sfeervolle centrum en stralen dat uit naar de mensen die een groot yogakeuzepalet hebben.

Ze gunnen zichzelf heel veel beoefenaren maar ze gunnen vooral de mensen zelf de ontspanning en de heling die uit yoga voortkomt. Ze zien bij mensen de stress wegglijden, maar ze zeggen ook: je moet het bijhouden. En als je het goed beheerst kun je het op alle plaatsen en tijden zelf toepassen. Even die ademhaling naar beneden halen en die spanning laten wegvloeien…

Het is een jubileumjaar voor Mica Yoga. Op 1 november bestaat het bedrijf vijf jaar en op zaterdag 3 november wordt dat gevierd met een Open Dag! Nadere informatie volgt tzt!

Mica yoga
Gildeweg 30
2632 BA Nootdorp
06-10722639

info@micayoga.nl
www.micayoga.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant