Afbeelding

OM eist drie jaar cel en TBS voor verkrachting in Nootdorpse woning

Actueel 4.157 keer gelezen

Terwijl haar drie jonge kinderen boven lagen te slapen, werd in de nacht van dinsdag 25 op woensdag 26 juli 2017 een alleenstaande moeder onder bedreiging van een mes verkracht in haar Nootdorpse woning. Vandaag hoorde de 39-jarige verdachte drie jaar cel en TBS met dwang tegen zich eisen.

Het slachtoffer had de Amsterdammer enkele weken daarvoor leren kennen via Facebook. Omdat zij aanvankelijk leuke chatgesprekken hadden, besloten zij elkaar te ontmoeten in een restaurant in Den Haag. Bij die gelegenheid begon de man meteen over trouwen en wel meteen de week daarop. Vanzelfsprekend ging de vrouw daar niet op in. Sterker nog, zijn dwingende manier van doen gaf haar een ongemakkelijk gevoel en zij wilde het contact verbreken. Maar omdat de man bleef aandringen, volgde er nog een ontmoeting in een restaurant en ook een bij haar thuis.

Na de ontmoeting bij haar thuis stond de man de volgende avond laat weer op haar stoep. Toen zij opendeed, duwde hij een hand voor haar neus en mond en tilde haar de woning binnen. Ze raakte buiten bewustzijn, kwam weer bij en kreeg klappen in het gezicht. Onder bedreiging van een mes uit haar keuken verkrachtte de man het slachtoffer. Uiteindelijk slaagde zij erin de straat op te vluchten en bij de buren alarm te slaan. Twee dagen later kon de verdachte worden aangehouden in Amsterdam. De man geeft toe seks te hebben gehad met de vrouw maar volgens hem was dat vrijwillig. De officier van justitie hecht daar echter geen waarde aan. Op het mes trof de politie DNA aan van de verdachte. Ook zijn de verwondingen van de vrouw (die totaal overstuur was) in lijn met haar verklaring. Verder blijkt uit hun chats dat de vrouw niets met hem te maken wilde hebben.

Na zijn arrestatie heeft de man bovendien geprobeerd om vanuit de gevangenis de vrouw telefonisch te intimideren om haar verklaring te laten aanpassen. Ze moest van hem zijn advocaat mailen om te zeggen dat ze had overdreven. 'Je hebt moeite met luisteren... Ik kom sowieso vrij... Het gaat een probleem voor je worden.' Op basis van een rapport van het Pieter Baan Centrum concludeert de officier van justitie dat de verdachte persoonlijkheidsproblemen heeft. Ook heeft hij een strafblad met zeer gewelddadige delicten. Op het moment van de verkrachting was hij ook voorlopig vrij, nadat de rechter hem uit een eerdere celstraf had geschorst. De officier van justitie vreest dan ook voor herhaling. Zij eist tegen de verdachte daarom drie jaar cel en TBS met dwangverpleging. De zaak is na het requisitoir aangehouden, omdat de advocaat een op zitting ingediend nieuw rapport wil bestuderen, en zal over een aantal maanden worden afgerond.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant