(foto: Progressief Pijnacker-Nootdorp)
(foto: Progressief Pijnacker-Nootdorp)

PPN: "Nieuw college geen goede afspiegeling van de raad"

Actueel 4.635 keer gelezen

Pijnacker-Nootdorp - De fractie van Progressief Pijnacker-Nootdorp (PPN) vindt de samenstelling van het nieuwe college 'geen goede afspiegeling van de raad'. Morgen worden Hanneke van de Gevel (EA), Frank van Kuppeveld (CDA), Peter Hennevanger (D66) en Ilona Jense (VVD) vrijwel zeker geïnstalleerd als nieuwbakken wethouders.

Progressief Pijnacker-Nootdorp haalde maar liefst vier zetels binnen, maar werd op het laatste moment uitgesloten om zitting te nemen nieuwe college. Volgens politieke bronnen is dat vooral de keuze geweest van VVD en het CDA en in mindere maten van Eerlijk Alternatief (EA). Ook werd getwijfeld aan de stabiliteit van de partij, omdat Progressief Pijnacker-Nootdorp uit twee besturen (GroenLinks en PvdA, red.) bestaat.

Uiteindelijk is de keuze gevallen op D66, een partij met veel minder draagvlak onder de inwoners. Progressief Pijnacker-Nootdorp behaalde 150 stemmen meer en D66 verloor zelfs een zetel. Daarnaast ligt de positie van D66 en wethouder Jaap van Staalduine al langer onder vuur in slepende dossiers rondom Avalex, de houtstookcentrale en de hoogbouw op de oude Rabobank-locatie op het Raadhuisplein.

"Helaas koos de meerderheid een college dat geen goede afspiegeling is van de raad. Dit is gezien de verkiezingsuitslag ook een college met veel minder draagvlak onder onze inwoners", zo laat Progressief Pijnacker-Nootdorp weten. De partij ziet nog wel een klein lichtpuntje: "Veel van onze sociale en duurzame punten zijn opgenomen in het akkoord. Daar zijn we blij mee." Voor zover bekend stemmen 20 raadsleden van de 31 komende dinsdag voor het nieuwe college.


Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant