Het bootje is volgens de politie onderdeel van de grote puzzel. (Foto: Daan van den Ende / Regio 15)
Het bootje is volgens de politie onderdeel van de grote puzzel. (Foto: Daan van den Ende / Regio 15)

Gouden tip in zaak Orlando Boldewijn nog niet binnen

Actueel 3.384 keer gelezen

Ypenburg - Het is nog altijd een raadsel wat er zondagavond 18 februari 2018 rond 20.30 uur is voorgevallen achter basisschool de Startbaan in Ypenburg. De 17-jarige Orlando Boldewijn had daar een afspraakje.

Volgens de politie is er "een contact" geweest op een vissersbootje, maar wat er daarna is voorgevallen, is in nevelen gehuld. Ondanks het feit dat het rechercheteam met twintig medewerkers aan de zaak werkt, is er nog steeds niets bekend over de doodsoorzaak van Orlando.

De scholier uit Rotterdam werd na een week levenloos gevonden in het water, nabij de visplek van een 27-jarige Hagenaar. Zijn visboot ligt nog altijd verzegeld in de Haagse wijk. Opmerkelijk genoeg mocht de Hagenaar begin deze maand op zijn eigen bootje meevaren met de politie. Hij werd betrokken bij een zogenoemd bodemonderzoek in de buurt van de vindplek van Orlando. Het is onduidelijk waarom de politie de bodem van de plas heeft onderzocht. Mogelijk volgt er later nog een reconstructie. De politie zoekt nog steeds getuigen of mensen die mogelijk meer weten. Bel 0900-8844 of 0800-7000 (anoniem).

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant