Afbeelding

Koningsdagfestival poppodium de Trucker gaat knallen

Actueel 2.084 keer gelezen

Pijnacker - De Trucker bestaat dit jaar 45 jaar en hoewel dat in maart al goed gevierd is, zijn de vrijwilligers aan hun stand verplicht om een nog groter feest neer te zetten op Koningsdag. Dit jaar hebben ze een spetterend programma met een goed portie rock.

Om 13.00 uur wordt er afgetrapt door de lokale helden van Fairfax. Fairfax speelt al enkele jaren in de regio en hebben een vaste schare fans, mede omdat enkele leden ook al jaren speelden in de populaire groep Tripper.

Daarna gaat het gas er op. De Delftse rockers van Baby Face Nelson spelen een mix van country, punkrock en honky-tonk. De gebroeders Nelson brachten onlangs hun nieuwe plaat uit en zullen aan het publiek laten zien dat ze de wildste countryband van Nederland zijn.

Hongaarse Nu-metal/Rap
Heel de rock wereld stond vorig jaar even stil. Op de verjaardag van in dat zelfde jaar eveneens overleden Chris Cornell, stapte ook Chester Bennington uit het leven, en daarmee stopte ook de band Linkin Park. Linkin Park met vele hits over de hele wereld. Linkin Park uit Hongarije is een meer dan waardig eerbetoon aan de band, die perfect het gevoel over brengt uit hits als, "In the End" en "Numb/Encore". Een eenmalige kans om deze band hier te kunnen zien knallen in hun Europese tour.

Aan het begin van de avond is het de beurt aan Durango. Snelle rock'n roll waar duidelijk de mosterd bij de Ramones gehaald is. Sterker nog, zij speelden al eens met oud leden van deze punkiconen, maar spelen nu gewoon hun eigen werk. Hoewel de band al bestaat sinds 1990 is er de afgelopen veel veranderd. Ed Nieuwmans stapte over van Pogo-a- Gogo en sinds een half jaar speelt dorpsgenoot Arno van der Kuy ook bij dit gezelschap.

Grootse afsluiter
Afsluiting van de avond zal gedaan worden door Monkey Wrench. Monkey Wrench is vernoemd naar het nummer van de Foo Fighters. De Foo Fighters, die dit jaar o.a. de zaterdag op Pinkpop afsluiten mogen toch wel de grootste rockband op dit moment genoemd worden. De heren van deze tributeband hebben belooft dat zij iedereen zal laten zien dat zij Dave Grohl en de zijne waardig zijn en de hits laten knallen door de speakers.

Over de hele dag is er een terras met de mogelijkheden tot eten en drinken en is er een groot springkussen voor de kinderen. Een dag vol gezelligheid, muziek en drankje.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant