José Barten:
José Barten: "We gaan uit van de wensen van de cliënt en we nemen de tijd."

José Barten vertelt over haar werk bij Home Instead Thuisservice

Algemeen 5.614 keer gelezen

De Nootdorpse José Barten heeft op diverse plekken in Nederland en in het buitenland gewoond. Hierdoor heeft ze diverse werkervaringen opgedaan. Van huis uit is ze verpleegkundige en lerares. Naast lange tijd te hebben gewerkt als verpleegkundige heeft ze ook in het basisonderwijs gewerkt. Sinds het najaar van 2017 is José CAREGiver bij Home Instead Thuisservice Delft en Omstreken. Vanuit het kantoor aan de Delftweg langs de Vliet bestrijken CAREGivers een groot gebied: niet alleen Delft en Pijnacker-Nootdorp maar ook Rijswijk, Leidschendam-Voorburg, Ypenburg-Leidschenveen en het Westland.

Home Instead is een uit de Verenigde Staten 'overgekomen' franchiseconcept waarbij het woord thuisservice meer op zijn plaats is dan thuiszorg. Zorg kan een onderdeel van het servicepakket zijn, maar dat hoeft niet. José Barten: "Het mooie van Home Instead is dat het welzijn van de klant leidend is. Zelfs het woord hulpvraag zou ik niet meteen willen gebruiken want dan ga je meteen al in de richting van hulpbehoevend en dat is vaak vanuit een tekort. Wij denken meer in "servicevraag" en welke behoeften ondersteund dienen te worden om in een passende gezondheid thuis te kunnen blijven wonen op een manier zoals de klant dat wil. De service en ondersteuning die wij verlenen is heel breed en we nemen daar de tijd voor. Niet het routeschema en het rooster van de CAREGiver is leidend maar de wens en behoefte van de klant. We trekken voor onze dienstverlening minimaal een uur uit. Hierdoor hebben we de tijd om in alle rust aandacht en service te verlenen wat past binnen de dagstructuur en de regie van de oudere.

José werkt als CAREGiver en daarnaast is ze sinds enkele maanden werkzaam als CAREGivercoördinator. Ze is verantwoordelijk voor de selectie en aansturing van CAREGivers. José zegt lachend: " 's Morgens ben ik CAREGiver en 's middags ben ik Personeelszaken". Jose is een pur sang mensenmens, dus beide functies zijn op haar lijf geschreven. "Vanuit haar mensenkennis en vakkennis kan Jose de functie van CAREGivercoördinator goed vormgeven", zegt directeur Elles Goedhart.

José vertelt over de CAREGivers: "We kijken veel minder naar opleiding en achtergrond maar meer of mensen goed met mensen kunnen omgaan en zich kunnen inleven in wat een senior wil en wat zijn/haar ideeën, gevoelens en vragen zijn. Onze sterke voorkeur gaat uit naar werken met CAREGivers die de nodige levenservaring hebben met een bepaalde leeftijd. CAREGivers van 58 jaar en ouder zijn bij ons normaal. Mensen die goed kunnen luisteren, zich kunnen inleven en rust uitstralen. Cliënten dienen zich bij hen thuis te voelen. Er moet een klik zijn tussen CAREGiver en klant." De slogan  van Home Instead  is "Met vertrouwen, werken wij vanuit ons hart en maken wij het verschil". Het gaat om een totaalverhaal van persoonlijke begeleiding, contact en zorg. Het kan een praatje of diepgaand gesprek zijn of ondersteuning bij aankleden en ontbijt. Maar ook begeleiding bij het invullen van papieren of de afwas doen. Alles is gericht op het welbevinden en het welzijn van de klant, die graag in de eigen vertrouwde omgeving wil blijven wonen en leven.

Medewerkers van Home Instead krijgen diverse interne trainingen. Deze zijn overal in Nederland (nu 21 vestigingen) hetzelfde. Iedereen moet bereid zijn om soms in de avond en in het weekend te willen werken. De wensen van de klant zijn leidend en die heeft je ook 's avonds en in het weekend nodig. Home Instead is nog relatief nieuw in Nederland en in Pijnacker-Nootdorp. Overal in het land worden zelfstandige franchisevestigingen geopend die volgens dit concept werken. Uit dit succes blijkt dat Home Instead onderscheidend is, het net op een andere wijze doet en dus voor sommige mensen een toegevoegde waarde heeft!

Home Instead Thuisservice
085 8768794
www.homeinstead.nl/delft

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant