Silvia van der Knaap vindt het heerlijk om haar kennis en kunde te combineren met zorg voor mensen.
Silvia van der Knaap vindt het heerlijk om haar kennis en kunde te combineren met zorg voor mensen.

Silvia van der Knaap biedt u met Cretio een perspectief bij ingrijpende gebeurtenissen

Algemeen 1.952 keer gelezen

Pijnacker-Nootdorp - Vijftien jaar werkte ze als fiscalist en projectleider bij de FIOD. Na een ziekteperiode wilde ze nog wel met 'de materie' bezig zijn, maar dan wel meer in relatie met zorg voor mensen. Sinds twee jaar is ze een van de negen partners van de organisatie Cretio. Als zelfstandig ondernemer bestrijkt de in Pijnacker wonende Nootdorpse Silvia van der Knaap de zuidvleugel van de Randstad.

Cretio betekent letterlijk: ik aanvaard de erfenis. De naam verwijst naar een deel van de dienstverlening van Cretio, namelijk het verzorgen en coördineren van een de afwikkeling van een nalatenschap. Maar Cretio kan ook veel betekenen als mensen het zelf niet meer kunnen regelen, bijvoorbeeld door een ingrijpende gebeurtenis of door het verliezen van de zelfstandigheid of door overlijden.

Silvia: "Veel mensen vragen zich af hoe dat allemaal moet als er een keer iets met ze gebeurt waardoor ze niet meer zelfstandig zijn of zelfstandig beslissingen kunnen nemen. Ik ga met ze in gesprek om zaken te bespreken en vast te leggen, zodat er iets is om op terug te vallen zodra iemand ziek wordt of komt te overlijden."

Cretio is breed inzetbaar, bijvoorbeeld voor het opstellen van een levensdossier. Het opstellen van een stappenplan, het meedenken met en over van alles, het regelen van administratieve zaken. De mate waarin iemand gebruik maakt van de dienstverlening bepaalt hij of zij uiteindelijk zelf. Allerlei rollen en taken zijn denkbaar:  zorgcoördinator, administrateur, mentor, bewindvoerder, gevolmachtigd ontzorger, mediator, (levens)executeur maar ook gewoon luisterend oor. Het gaat er om dat je weer verder kunt met je leven, in positieve gezondheid.

Silvia van der Knaap vindt het geweldig mooi om behalve haar vakinhoudelijke kennis en kunde ook haar contactuele vaardigheden in te kunnen zetten binnen haar werk. "Je kunt heel veel betekenen voor mensen en je krijgt veel vertrouwen. Ik krijg er heel veel energie van en het geeft me veel voldoening om te zien hoe dat dat mensen hun leven weer oppakken zonder zorgen te hebben over hoe  nu verder. Silvia van der Knaap is bij de FLOW-beurs aanwezig om van alles over de mogelijkheden van Cretio te vertellen.

06 - 251 142 41
s.van.der.knaap@cretio.nl
www.cretio.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant