JewelEar zorgt ervoor dat mensen er weer bij 'horen'
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227763&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=telstar-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=263,264" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo telstar-online.nl
Het team van JewelEar Eline, Marjolein, Merel, Dorotha, Marieke en vooraan Marije. Foto: Lourenz Ruiter
Het team van JewelEar Eline, Marjolein, Merel, Dorotha, Marieke en vooraan Marije. Foto: Lourenz Ruiter

JewelEar zorgt ervoor dat mensen er weer bij 'horen'

  •   739 keer gelezen

Er zijn zo veel mensen met hoor- en gehoorproblemen. Er zijn ook zo veel mensen die te lang wachten om daar wat aan te doen. Terwijl een zaak als JewelEar in Winkelcentrum Parade bijna voor ieder probleem een oplossing op maat heeft. Er zijn zo veel technische mogelijkheden zodat eigenlijk voor ieder probleem een oplossing is.

JewelEar is al een jaar of vijf in Parade gevestigd. Sinds vorig jaar niet meer schuin tegenover Action maar aan de andere kant, vanaf het Paradeplein bij Bakker Ammerlaan de Sulky in en dan is het aan de Drafbaan nummer 30. Er staat altijd een banner buiten, dus je ziet het vanzelf. In de nieuwe winkel hebben Eline Ruiter en haar drie M's – Marieke, Merel en haar eigen zus Marije – meer werkruimte en ook twee spreekkamers tot hun beschikking. Door de groeiende drukte was een tweede spreekkamer echt nodig, vertelt Eline die al 22 jaar in het vak zit. Vanuit de logopedie is ze in het vak van de 'hoorondersteuning' terecht gekomen en van die stap heeft ze nooit spijt gekregen. "Het is geweldig werk. Het vak ontwikkelt zich voortdurend omdat er steeds weer nieuwe technische mogelijkheden zijn."

"Daardoor kunnen heel veel mensen van hun gehoorprobleem af helpen met een oplossing op maat. Met als resultaat dat mensen ontzettend blij met ons zijn en het gevoel hebben dat ze er weer helemaal bij horen. Dat is namelijk het gevolg van gehoorproblemen: je gaat het idee krijgen dat je buitengesloten wordt van wat er gaande is en besproken wordt. Er wordt ook steeds meer mogelijk qua afstemming van een hoortoestel op andere geluidsdragende apparatuur zoals je mobiele telefoon. Voor mensen die jaren hebben getobd, gaat er vaak gewoon weer een nieuwe wereld open. Ze weten niet wat ze meemaken."

Eline Ruiter heeft ook een winkel in Gouda en daar is een topzangeres klant. Ze hoorde tijdens concerten de hogere tonen niet meer en werd daardoor heel onzeker over de inzetten. Het kostte best veel tijd en inzet om er een goede oplossing voor te ontwikkelen maar het is gelukt en dan is de vakvrouw in Eline best trots en blij dat het gelukt is om de zangeres weer vol zelfvertrouwen op het podium te zien staan.

JewelEar heeft een breed producten- en dienstenscala. Natuurlijk hoortoestellen in soorten en maten, maar ook second opinion voor lastige situaties, inruilen van hoortoestellen, aanmeten van bestaande toestellen en last but not least tinnitusconsult. Tinnitus betekent: oorsuizen. Vijftien procent van de mensen kampt er mee en daarvan heeft tachtig procent ook gehoorproblemen. De vakvrouwen van JewelEar gaan ermee aan de slag en proberen er gericht wat aan te doen.

Eline Ruiter en haar medewerksters hebben heel veel apparatuur maar kunnen die niet meenemen naar de beurs. Wel is daar een apparaat met de naam Aftershock. Dat klinkt heftig maar het is een koptelefoon die je niet op je oor zet maar er net naast. Je blijft dan op de fiets het verkeer horen of een pratende buurvrouw terwijl je het geluid prachtig hoort. Een van die voorbeelden van snelle technische vooruitgang zegt Eline die binnenkort in Nashville in de VS een beurs bezoekt met de nieuwste ontwikkelingen op gehoorondersteuningsgebied. Maar eerst dus 14 april de FLOW-beurs een beetje dichter bij huis!

JewelEar
Drafbaan 30
2632 GB Nootdorp
015-7 400 400
www.jewelear.nl


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227763&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=telstar-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=263,264" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9767773&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=telstar-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=263,264" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

Poll

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227765&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=telstar-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=263,264" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>