Afbeelding

Centrummanagement in Pijnacker

Actueel 5.938 keer gelezen

Pijnacker - De economie trekt aan en de leegstand in Pijnacker Centrum loopt terug. Toch moet er blijvend gewerkt worden aan het centrum om het vitaal te houden. Ondernemers, vastgoedeigenaren en gemeente gaan daarom aan de slag met centrummanagement.

Er komt een kwartiermaker aan die de basis gaat leggen voor centrummanagement. Die moet werk gaan maken van het creëren van een centrumidentiteit, het realiseren van een werkstructuur, een actieplan 2018 en het aanstellen van de daadwerkelijke centrummanager.

Dit gebeurt in samenwerking met ondernemers en op basis van eerder vastgestelde prioriteiten: marketingstrategie, aanpak Raadshuisplein en het comprimeren van het centrum. Voor de zomer wordt de centrummanager aangesteld, die niet alleen met het actieplan aan de slag gaat, maar die ook samenwerking stimuleert en nieuwe ideeën en initialen aan elkaar verbind.

Subsidie van MRDH
De kosten voor centrummanagement worden door partijen gezamenlijk gedragen (Ondernemersvereniging Ackershof, 4RealEstate, SPF Beheer bv en de gemeente Pijnacker-Nootdorp). Ook de Metropoolregio Den Haag Rotterdam (MRDH) doet een duit in het zakje. Uit een regeling van de MRDH heeft Pijnacker-Nootdorp, als één van de middelgrote winkelgebieden in de regio, een bedrag van € 30.000,- gekregen voor het verbeteren van winkelcentra. Dit bedrag zet de gemeente in voor het implementeren van het centrummanagement in Pijnacker.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant