De rookvrije generatie bij Avanti juicht het initiatief van harte toe.
De rookvrije generatie bij Avanti juicht het initiatief van harte toe.

Avanti doet roken in de ban

Actueel 2.591 keer gelezen

Pijnacker - Vanaf komende zaterdag, 31 maart 2018, mag nergens op het terrein van korfbalvereniging Avanti nog gerookt worden. De club is daarmee de eerste sportvereniging in Pijnacker-Nootdorp en één van de eerste korfbalclubs in Nederland, die het roken van het gehele complex verbannen heeft.

De ingangsdatum is zeker geen 1-april grap, ruimt Bram Post namens Avanti direct een mogelijk misverstand uit de weg. "De datum is gekozen omdat op die dag het tweede deel van de veldcompetitie begint." Het initiatief om een rookvrije vereniging te worden (in het clubhuis mocht uiteraard al veel langer niet meer gerookt worden), kwam voort vanuit de leden. "Tijdens de laatste ledenvergadering in oktober 2017, werd het idee besproken en op grond van de positieve reacties heeft het bestuur toen besloten het rookverbod in te voeren", aldus Post, die het initiatief de laatste maanden ten uitvoer bracht.

Bordjes van de hartstichting moeten bezoekers van het complex aan de Sportlaan wijzen op de nieuwe regel. "Roken en meeroken is schadelijk voor de gezondheid en past niet bij waar een sportvereniging voor staat. En zien roken doet wellicht gaan roken. Ook dat voorkomen we bij Avanti graag."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant