Afbeelding

Het einde van diesel, benzine en LPG auto's is in zicht

Actueel 230 keer gelezen

De verwachting is dat in de toekomst fossiele brandstoffen uitgeput zullen zijn. Het einde van auto's die rijden op diesel, benzine en LPG komt daarmee snel dichterbij. Gelukkig wordt er al veel gewerkt aan verschillende alternatieven van vervoer. De bekendste en meest ontwikkelde vorm van nieuw vervoer is wel de elektrische auto. Als iedereen elektrisch gaat rijden dan is dit in meerdere opzichten beter voor het milieu en worden de klimaatdoelen gehaald. Grondstoffen voor fossiele brandstoffen hoeven minder te worden uitgeput en er worden geen schadelijke gassen uitgestoten door de elektrisch aangedreven auto's.

Elektrisch rijden
Het rijden in een elektrische auto draagt bij aan een beter milieu. Om de auto van energie te voorzien kun je deze vaak thuis opladen met behulp van een laadpaal. Het is gelukkig ook mogelijk om de auto onderweg te voorzien van energie. Veel tankstations zijn uitgerust met de mogelijkheid om een elektrische auto op te laden. Ook in veel steden en dorpen zijn parkeerplaatsen beschikbaar voor het opladen van jouw elektrische auto. Vaak worden deze oplaadpunten voorzien van duurzame energie die is opgewekt met wind, water of met behulp van de zon.

Naar de sloop
Als je besluit een nieuwe elektrische auto te kopen dan moet jouw oude auto het veld ruimen. Wat ga je hiermee doen? Je kunt hem inruilen bij de aankoop van jouw nieuwe auto of je kunt proberen om de auto te verkopen. Als de auto total loss is na een aanrijding of als de auto het niet meer waard is om te verkopen dan kun je hem het beste naar een autosloperij brengen. In Nootdorp en omgeving heb je daar genoeg keuze voor. Jouw auto wordt dan netjes gedemonteerd en kan niet meer de weg op.

Sloopverklaring
Voor een sloperij kun je ook in Pijnacker terecht. Daar kun je jouw auto naar de sloop brengen zodat deze uit elkaar wordt gehaald. Je ontvangt dan een sloopverklaring van het sloopbedrijf waarin wordt verklaard dat jouw auto niet meer bestaat. Hiermee wordt ervoor gezorgd dat er in de toekomst geen onderdelen van jouw oude auto misbruikt kunnen worden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant