De politie deed een dag na de vondst van Orlando uitgebreid onderzoek op de boot. (foto: Regio 15)
De politie deed een dag na de vondst van Orlando uitgebreid onderzoek op de boot. (foto: Regio 15)

Ypenburg in de ban van onderzoek: "Er drijft hier mogelijk een plaats delict in de wijk"

Actueel 10.370 keer gelezen

Nootdorp/Den Haag - Bewoners van de wijk Ypenburg volgen met gemengde gevoelens het laatste nieuws rondom het politieonderzoek in de zaak van Orlando Boldewijn. Vooral het nieuws dat een vissersbootje van een wijkbewoner door de politie als stukje van de "grote puzzel" wordt aangemerkt, zorgt niet alleen voor opschudding in de Haagse wijk, maar ook op social media.

Dinsdag bevestigde de politie aan de redactie van deze krant dat vrijwel direct na de vondst van het stoffelijk overschot van de 17-jarige Rotterdammer, er een vissersbootje van een Hagenaar is veiliggesteld. De boot is enkele uren onderzocht door een forensisch team en daarna weer teruggebracht naar steiger vlakbij de woning van de man. Het nieuws dat deze boot volgens de politie mogelijk een cruciale rol speelt in het onderzoek naar de dood van Orlando is vandaag groot landelijk nieuws. Onder andere de Telegraaf en het Algemeen Dagblad besteden uitgebreid aandacht aan de zaak.

Gisteren werd bekend dat deze boot onderdeel is van de "grote puzzel", zo meldde een politiewoordvoerster. De deur van de vissersboot is door de recherche verzegeld met twee politiestickers, maar ligt nog steeds in het water in de wijk en dit zorgt voor veel reacties. "Er drijft hier mogelijk een plaats delict in het water. Dat is toch vreemd", zo merkt een buurtbewoonster op. Op Twitter reageert iemand anders eveneens zeer verontwaardigd: "Raar toch. Ik ben echt boos". Een andere bewoner van de wijk laat weten: "Waarom is dat bootje niet meegenomen door politie aangezien het kennelijk een cruciaal onderdeel is van het verhaal?" 

De politie bracht gisteren ook het nieuws naar buiten dat op de boot van de Hagenaar "een contact" is geweest. Men wil niet bevestigen of dit bewuste contact met Orlando is geweest. Orlando had op zondag 18 februari namelijk een date in Den Haag. Het was de bedoeling dat hij van daaruit met het openbaar vervoer terug zou gaan naar Rotterdam. Maar daar kwam hij nooit aan.

Na een anonieme tip doorzochten duikers op maandag 26 februari de Blauwe Loper in Ypenburg. Bij een eilandje werd in de avonduren het stoffelijk overschot van Orlando gevonden. Volgens ingewijden is Orlando precies gevonden op de plek waar de bewuste vissersboot regelmatig ligt aangemeerd. Heb je tips of informatie over deze zaak, bel dan met de politie via 0900-8844 of 0800-7000 (anoniem).

De boot ligt verzegeld in het water, vlakbij de Blauw Loper. (foto: @justice4orlando)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant