Foto: PR Groenzoom
Foto: PR Groenzoom

Stemwijzer voor verantwoord natuur- en milieubeleid

Algemeen 3.017 keer gelezen

Wie van wandelen en fietsen houdt, zal ongetwijfeld regelmatig door één van de prachtige groene gebieden lopen of rijden die Pijnacker-Nootdorp rijk is. Weinig mensen in onze gemeente zullen echter beseffen hoe veel hoogwaardige natuur- en recreatiegebieden we rondom Pijnacker-Nootdorp hebben.

Gebieden zoals de Groenzoom, Ackerdijkse Plassen, de Balij en de Zuidpolder met daarin natuurcompensatiegebied de Groene Keijzer. Misschien heeft u wel eens stil gestaan bij één van onze informatieborden aan de rand van zo'n bijzonder gebied. 

De vereniging voor Natuur- en Milieubescherming Pijnacker (NMP) komt op voor het belang van de natuurwaarden in en rondom Pijnacker-Nootdorp. NMP voert overleg met de gemeente en andere belanghebbenden en waakt voor verantwoord beheer en ontwikkeling. Vrijwilligers van NMP voeren onderhoudswerkzaamheden uit in de natuur.

Komende woensdag 21 maart mogen we weer stemmen voor de gemeenteraad. Dat is ook een gelegenheid om de natuur in Pijnacker-Nootdorp een stem geven. NMP geeft geen stemadvies, maar wil wel bevorderen dat burgers van Pijnacker-Nootdorp natuur, milieu en duurzaamheid bewust meenemen in hun keuze voor de partij waarop ze stemmen.

Daarom hebben we de ambities en standpunten van de verschillende partijen in Pijnacker-Noordorp op deze onderwerpen voor u op een rijtje gezet. U vindt dit overzicht via deze link
 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant