Afbeelding

Meer aandacht voor popmuziek in Pijnacker-Nootdorp

Algemeen 1.770 keer gelezen

De Partij voor de Dieren in Pijnacker-Nootdorp wil dat er meer aandacht komt voor popmuziek in het cultuurbeleid van Pijnacker-Nootdorp. Popmuziek moet een volwaardige plek in het cultuurbeleid krijgen. Dat betekent onder meer een goed podiumbeleid, ruimte voor popmuziek op poppodia zoals het podium De Trucker in Pijnacker.

Binnen het cultuurbeleid moet ruimte zijn voor popmuziek in de brede zin: niet alleen maar dance, maar ook bands en hiphop. Kunst en muziek zetten aan tot nadenken, tot kritisch reflecteren, tot bezinning. In een samenleving die steeds vluchtiger wordt, bieden kunst en muziek inspiratie en bezinning over hoe we met elkaar, met de natuur en met onze omgeving willen omgaan. Een samenleving zonder cultuur en muziek is een dode samenleving.

Ook in de Tweede Kamer zet Kamerlid Esther Ouwehand zich in voor de belangen van de popmuziek in het Nederlandse cultuurbeleid. Ze heeft bijvoorbeeld een bijeenkomst georganiseerd over popmuziek, waarbij ook muzikanten werden uitgenodigd en het kabinet opgeroepen te komen met een visie op popmuziek. 

Juist jongeren en millennials voelen goed aan dat geld alleen niet gelukkig maakt. Ze maken vaak andere keuzes, waarbij niet het geld, maar immateriële waarden centraal staan, zoals genieten van muziek, cultuur en de uitdaging aangaan om onze planeet ook voor de toekomst leefbaar en gezond te houden.

-advertentie-

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant