Afbeelding

Fysio Mick van der Spek neemt praktijk over bij RKDEO

Algemeen 4.106 keer gelezen

Op 1 januari is hij officieel van start gegaan, de 23-jarige fysiotherapeut Mick van der Spek uit Pijnacker. Hij heeft bij RKDEO in Nootdorp de prachtige praktijk van Ton Kraan overgenomen en is met RKDEO een contract van 3,5 jaar aangegaan. "Ik ben begonnen met drie patiënten en dat zijn er na een maand al tien, maar er kunnen er best nog veel bij, zegt spraakwaterval Mick met aanstekelijk enthousiasme.

Mick is supergemotiveerd en er op gebrand een bloeiende eigen praktijk op te bouwen. Daarom ook dit stukje: hij wil zich bekendmaken en voorstellen. "Ik ben nog volop bezig om contacten op te bouwen met huisartsen en andere verwijzers, maar punt is dat iedereen tegenwoordig zijn of haar eigen fysio kan uitkiezen en benaderen, ook zonder verwijzing. Dus moet ik aan de weg timmeren."

En dus vertelt Mick dat hij aan de zijkant van de accommodatie van RKDEO een schitterende werkruimte heeft en een oefenruimte waar alle apparatuur aanwezig is. Zo nodig kan hij ook de zaal en de velden van RKDEO gebruiken.

Fysiotherapie en personal training, samen met mensen aan de slag om fysieke problemen op te lossen, dat is voor Mick het mooiste vak dat hij kon bedenken. "Mijn vader heeft een bouwbedrijf, maar ik realiseerde op de middelbare school al snel dat de bouw niet mijn ding was. Vervolgens wilde ik arts worden, maar toen ik daarvoor studeerde moest ik wel heel veel opzij zetten. Daarna ontdekte ik wat echt bij mij past. Het geeft een enorme kick om mensen te helpen en begeleiden bij het verhelpen van blessures, het leren omgaan met beperkingen, noem het allemaal maar op. Er zit zo veel in dit vak en het blijft ook voortdurend in ontwikkeling. Het is anno nu niet meer zo dat je klaar bent met een studie en daarmee basta. Je moet altijd blijven leren en nieuwe ontwikkelingen in het vak onder de knie krijgen."

Mick laat zijn oefenruimte zien die is voorzien van de modernste apparatuur. "Vroeger werd al het werk door de fysio gedaan, maar al heel lang moet ook de patiënt aan de slag. De fysio begeleidt de patiënt en stemt zaken af, met als doel het beste resultaat. Zien dat mensen genezen van een blessure of aandoening en daar heel blij mee zijn, dat is de kick van dit vak."

Mick kan er uren over praten in de vijfde versnelling. Hij heeft er geweldig veel zin in om van zijn eigen praktijk een succes te maken. Nu is hij nog betrokken als fysio en verzorger bij de hoofdmacht van korfbalclub Avanti, volgend seizoen gaat hij bij RKDEO op meerdere dagen per week aan de slag, onder meer op dinsdagavond, op zaterdag bij A1 als ze thuis spelen en op zondag uit en thuis bij het hoogste mannenteam. "Sport is een passie van mij, maar ik wil zo breed mogelijk aan de slag", aldus Mick.

Fysiotherapie van der Spek 2631 GA Nootdorp W: www.fysiotherapievdspek.nl E: mick@fysiotherapievdspek.nl T&WhatsApp: 0640159877

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant