Afbeelding

Dominee en diaken in de boeien geslagen

Actueel 8.877 keer gelezen

Pijnacker - Een mooie volle RK-kerk aan de Oostlaan heeft zondag genoten van een boeiende gezamenlijke oecumenische kerkdienst.

Bij een oecumenische viering werken meerdere kerkelijke richtingen samen. Eén keer per jaar wordt daar extra werk van gemaakt en dat is altijd eind januari als de landelijke Week van Gebed voor de Eenheid wordt gehouden. De laatste jaren is het gebruikelijk dat de PKN-kerken en de RK-kerk dan één viering houden in één kerk en dat dan de andere kerken dicht blijven.

Zondag was de RK-kerk aan de Oostlaan the place to be en bleven De Acker, De Dorpskerk en De Ontmoetingskerk gesloten. Het thema was slavernij versus vrijheid. We maken ons heel druk over de slavernij van toen maar feit is dat ook nu ook heel veel slavernij bestaat. Miljoenen mensen zijn geheel of gedeeltelijk slaaf en ook mensen die het gevoel hebben vrij te zijn, zijn vaak verslaafd aan van alles. Een boeiend thema dat recht door zee besproken werd.

De energieke voorgangers dominee Jelke de Jong en diaken Dick Vrijburg hadden een leuke openingsact bedacht: ze kwamen letterlijk geboeid de kerk in lopen en werden bevrijd door een echte agent. Een mooi begin van een vrije en vrolijke viering die via www.kerkomroep.nl nog terug te luisteren is.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant