Afbeelding

Duurzaamheid centraal bij groepsopdracht Stanislascollege

Actueel 1.225 keer gelezen

Pijnacker - Bij Stanislascollege Pijnacker werd afgelopen weken gewerkt aan de wijk van de toekomst. Leerlingen uit mavo 2 maakten in groepjes een maquette en die van de winnaars wordt ingezonden naar de landelijke wedstrijd van het KNAG.

Hoe ziet Nederland eruit in 2050? Dat is de vraag die centraal stond in de Geo Future School Module 'De wijk van de toekomst', een landelijke wedstrijd voor leerlingen uit 2 en 3 mavo. Op Stanislascollege Pijnacker gingen de leerlingen in de aardrijkskundelessen zeer gestructureerd te werk. In aanloop naar de kerstvakantie werd theoretisch onderzoek gedaan naar onder andere duurzaam bouwen en urban architecture. Begin dit jaar werkten de leerlingen aan een schets aan de hand waarvan zij een maquette bouwden.

Op donderdag 25 januari waren de maquettes klaar en werden ze gepresenteerd voor publiek. Uiteindelijk werd die van Tijmen, Mitch, Mika, Colin, Jeremai en Sven het best beoordeeld. Zij ontvingen allen een bioscoopbon en hun maquette wordt ingezonden voor de landelijke wedstrijd van het Koninklijk Nederlands Aardrijkskundig Genootschap. In april worden alle ingezonden maquettes in Leeuwarden tentoongesteld bij de expositie 'Places of Hope' in Leeuwarden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant