Foto: Martijn Mastenbroek
Foto: Martijn Mastenbroek

Gemeente op schema met huisvesting vergunninghouders

Actueel 3.843 keer gelezen

Pijnacker-Nootdorp zit ruimschoots op schema met de taakstelling voor het huisvesten van vergunninghouders. Dat is de officiële nieuwe term voor wat voorheen statushouders werd genoemd: erkende voormalige vluchtelingen.

Vorig jaar had de gemeente een achterstand van dertien personen en nu is er sprake van een voorsprong van 28. Dit is het gevolg van het 'bewoonbaar' maken van het voormalige verzorgingshuis 't Hofland aan de Oranjelaan in Pijnacker.

In de 64 appartementen in 't Hofland zijn dertig vergunninghouders gaan wonen en 58 reguliere woningzoekenden. Volgens een gemeentelijke notitie gaat het prima met de bewoning in 't Hofland en maken de bewoners er met elkaar een gezellige boel van. Een pijnpuntje is de parkeerdruk aan de achterzijde van het voormalige tehuis. In de notitie is te lezen dat het lastig is om vergunninghouders te geleiden naar werk. De gemeente wil daar meer werk van gaan maken.

Wat de sociale woningbouw betreft: er zijn nog steeds veel reguliere woningzoekenden. Rondom Wonen gaat weer nieuwbouwen: in Pijnacker-Noord 66 woningen, in Keijzershof bij Het Nest rond de dertig woningen en daarna ook in Tuindershof waar 150 van de 450 woningen sociaal wordt. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant