Het leven van Amber veranderde in 2013 door de Ziekte Van Lyme.
Het leven van Amber veranderde in 2013 door de Ziekte Van Lyme.

Behandelingen Amber Halkes slaan aan, maar haar rekening is bijna leeg

Regio 7.566 keer gelezen

Lansingerland - Amber Halkes uit Berkel en Rodenrijs kampt al sinds 2013 met de Ziekte Van Lyme. Het leven van de dorpsgenote staat sindsdien helemaal op zijn kop.

"Ik heb in oktober 2013 de diagnose chronische Ziekte Van Lyme gekregen. Ik heb al veel behandelingen ondergaan zoals ozontherapie, tweeënveertig keer antibiotica infuus en achtendertig zuurstoftherapie in een zuurstoftank. Alleen de zuurstoftank heb ik vergoed gekregen, de verdere behandelingskosten waaronder dagelijkse medicijnen moet ik zelf betalen", vertelt ze. "De behandelingen slaan gelukkig aan maar mijn rekening is bijna leeg."

"Daarom moeten we elke keer weer wat verzinnen zodat ze toch behandeld kan worden. Wij gaan in april mee doen met een actie om geld op te halen. Nu zoeken wij nog lopers en sponsors", vertelt haar zus Nikita aan de lokale krant Hart voor Lansingerland. "Wij zoeken wandelaars en hardlopers die zich willen laten sponsoren", zegt ze.

Aanmelden sponsortocht
De tocht wordt op zaterdag 14 april bij het Henschotermeer in het Utrechtse Woudenberg gehouden. Wil jij hardlopen of wandelen voor Amber en geld ophalen voor haar behandeling? Mail dan met amberhalkes@outlook.com voor meer informatie.

Ziekte Van Lyme
Elk jaar worden ruim 1 miljoen mensen door een teek gebeten. Ongeveer 2 op de 100 mensen krijgen de ziekte van Lyme na een tekenbeet, zo'n 25.000 mensen per jaar. Per jaar zijn er 1000 tot 2500 mensen die langdurig klachten houden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant