Afbeelding

Koopovereenkomst voor bouw 23 woningen

Actueel 2.693 keer gelezen

Woensdag 20 december tekenden Johan Poort van Amerhill en Charles van der Togt, Ctog Beheer de koopovereenkomst voor het perceel nabij Katwijkerlaan 137 in Pijnacker. Op het voormalig tuindersterrein van ongeveer 2,5 hectare worden straks 23 vrijstaande grondgebonden landhuizen gerealiseerd op ruime kavels.

Wethouder Van Staalduine: "Een mooi voorbeeld van de 'Ruimte voor Ruimte' regeling. Nieuwbouw op de plaats van een voormalig tuindersbedrijf. De vorige eigenaar kan op deze plek blijven wonen met zijn gezin." Het perceel aan de Katwijkerlaan nabij de wijk Rokkeveen in Zoetermeer is bij openbare inschrijving aangeboden. Dertien partijen hebben een bod ingediend. Het college heeft besloten het terrein aan de hoogst biedende partij te gunnen; de combinatie Amerhill B.V. en Ctog Beheer B.V..

Ruime kavels
De gemeente Pijnacker-Nootdorp heeft de grond gekocht van Jan van Sittert, sierplantenkweker. De kassen, waarin eerst tomaten werden geteeld en later orchideeën, zijn al gesloopt. In de koopovereenkomst is opgenomen dat de koper de verontreinigde grond laat saneren en de omwonenden informeert cq betrekt bij de vorming en uitvoering van de bouwplannen. De mogelijkheid van woningbouwrealisatie op deze locatie is al vastgelegd in het bestemmingsplan. Hierbij heeft de gemeente gekozen voor een opzet met 'slechts' 23 vrijstaande woningen, waardoor de kavels relatief groot zullen worden.

De Landheren
De verkoop van de woningen en enkele individuele kavels start in de loop van het nieuwe jaar. De ontwikkelaars verwachten medio 2018 te starten met de aanleg van de infrastructuur waarna de bouw van de woningen van start kan gaan. De villaontwikkeling heeft al een naam: 'De Landheren' (www.delandheren.nl).

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant