Directeur Lambert Greven van woningcorporatie Rondom Wonen uit Pijnacker toonde deze zomer trots de schets van het nieuwe bouwproject in Pijnacker Noord. Foto: Martijn Mastenbroek
Directeur Lambert Greven van woningcorporatie Rondom Wonen uit Pijnacker toonde deze zomer trots de schets van het nieuwe bouwproject in Pijnacker Noord. Foto: Martijn Mastenbroek

Bewoners Noord balen van hoogbouw

Actueel 6.783 keer gelezen

Pijnacker - De bouw van 66 appartementen aan de Thorbeckelaan in Pijnacker Noord is bij een aantal bewoners van Pijnacker Noord verkeerd gevallen. Ze hekelen de communicatie en vinden de hoogte van de gebouwen niet passend in de omgeving.

Bewoner Van Leeuwen van de Schaepmanlaan vertelt: "Niemand is op de hoogte van de bouwplannen", stelt hij zeer geërgerd. Op de Facebookpagina van Telstar is ook behoorlijk ophef ontstaan, zo verwijst hij. "De hele buurt is tegen, en daarnaast lijkt alles al een voldongen feit is. De aankondigingsborden zijn al geplaatst, maar er is nog twee weken bezwaar mogelijk. Dat laatste weet niemand." Hij vindt dat er onvoldoende is gecommuniceerd met bewoners. Toch is de omgevingsvergunning door de gemeente Pijnacker-Nootdorp netjes in de officiële bekendmakingen gepubliceerd en heeft Telstar meermaals aandacht besteed aan de bouwplannen. 

Wat komt er precies
Tussen de Kuyperlaan en de Troelstralaan en aan de rand van de Thorbeckelaan, komen straks drie gelijke appartementengebouwen. Het parkeren vindt er direct naast plaats, dus op de koppen van de grote flats. Elk appartementengebouw bestaat uit 22 huurwoningen (15 stuks 3-kamer woningen van circa 60 m2 en 7 stuks 2-kamer woningen van circa 45 m2). De woningen op de begane grond hebben een terrasje en de verdiepingen daarboven een balkon. Tevens is voorzien in een gezamenlijke fietsenberging op de begane grond. De gebouwen worden 4 lagen hoog. Het zijn woningen geschikt voor zowel jong als oud, mede omdat er een lift in zit.

Bezwaar maken
"Wij maken ons ernstig zorgen over de leefbaarheid in onze buurt, de achteruitgang en de waardedaling van de woningen als gevolg van dit project", zo zegt Van Leeuwen. Hij vindt de bouw daarnaast te hoog en had liever laagbouw gezien. "Zoals verderop op de Thorbeckelaan", zegt hij. Zijn oproep luidt om in opstand te komen tegen de plannen en nog voor het nieuwe jaar een bezwaarschrift in te dienen. "De bewoners hebben het recht op inzage en bezwaar tegen deze verlening tot 6 weken na week 47. Dat is nog 2 weken", aldus Van Leeuwen.


Lees hier een reactie van de gemeente

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant