Afbeelding

Meerbouw: "Wat we doen? Eigenlijk alles!"

Algemeen 2.485 keer gelezen

Frank van der Meer van Aannemersbedrijf Meerbouw in Pijnacker aarzelt niet als hij antwoord moet geven op de vraag wat zij nu eigenlijk precies doen: "Eigenlijk alles, ja, zo kan je dat toch wel zeggen. Weten mensen dat nog niet? Ik wil het best nog even uitleggen. Mijn vader Rinus, die 36 jaar geleden begon met dit bedrijf, en ik zijn klaar voor de projecten in 2018. Laat maar komen!"

Het typeert de vrolijke en hardwerkende mannen die nog steeds dagelijks samen aan de slag zijn. De activiteiten van het bouwbedrijf zijn onder te verdelen in nieuwbouw, aan- en verbouw, onderhoud en renovatie. Het gaat dan vooral om ingrijpende bouwprojecten, denk bijvoorbeeld aan een hele nieuwe indeling van een begane grond waardoor er uitgebroken moet worden, of een forse dakkapel, een uitbouw naar buiten of de totale nieuwbouw van een huis aan de Katwijkerlaan waar uiteraard één van de bekende reclameborden van Meerbouw in de grond prijkt. Ze doen het allemaal.

"We hebben zelf alleen timmermannen in dienst, maar werken samen met vele specialisten. En dan voeren we uiteraard het totale management over het project. Zodat er één eindverantwoordelijke en aanspreekpunt is voor de klant. Dat geeft korte lijnen in de communicatie. Dat heet tegenwoordig met een mooi woord 'het ontzorgen van de klant'. Maar dat is het wel, zorgen dat je klant geen kopzorgen heeft van onze werkzaamheden, of zoals we laatst iemand hadden die we amper gezien hebben, de man werkte zelf ook dag en nacht, maar wilde wel zijn huis verbouwen. Dan bel je ons", aldus de nuchtere aannemer.

Prettig werken bij Café du Midi
Je ziet het niet bij Café du Midi, maar ook daar is Meerbouw druk in de weer geweest. De zaak is niet vergroot, maar de uitbreiding vond plaats achter de bar. Het hele logistieke proces loopt nu makkelijker. "Dat betekent dat er straks prettiger gewerkt kan worden en de vuile vaat met de lift naar de spoelkeuken gaat. Tevens moet gezegd worden dat wij deze verbouwing bij een lokale collega-ondernemer zo snel hebben kunnen uitvoeren door de goede samenwerking met de ambtenaren van Gemeente Pijnacker-Nootdorp, dat mag ook wel eens gezegd worden", aldus Frank.

ergerrggwergrerw

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant