Afbeelding

Start nieuwbouw 66 appartementen in Pijnacker Noord 

Actueel 8.026 keer gelezen

Woningcorporatie Rondom Wonen heeft vandaag het startschot gegeven voor de bouw van 66 appartementen aan de Thorbeckelaan in Pijnacker Noord. Na vele jaren geen nieuwe woningen te hebben gebouwd, is dit weer het eerste nieuwbouw project van Rondom Wonen. Samen met de meest direct betrokkenen werd de feestelijke aanvang van de bouw gevierd.

De onthulling van het bouwbord werd verricht door directeur-bestuurder Lambert Greven, die binnenkort Rondom Wonen gaat verlaten in verband met zijn pensionering. Tussen de Kuyperlaan en de Troelstralaan en aan de rand van de Thorbeckelaan, komen straks drie gelijke appartementengebouwen. Het parkeren vindt er direct naast plaats, dus vrijwel naast de kopgevels van de grote flats. Elk appartementengebouw bestaat uit 22 huurwoningen (15 stuks 3-kamer woningen van circa 60 m2 en 7 stuks 2-kamer woningen van circa 45 m2). De woningen op de begane grond hebben een terrasje en de verdiepingen daarboven een balkon. Tevens is voorzien in een gezamenlijke fietsenberging op de begane grond. De gebouwen worden 4 lagen hoog. Het zijn woningen geschikt voor zowel jong als oud, mede omdat er een lift in zit. De bouwvergunning is inmiddels afgegeven.

Het is de bedoeling dat deze woningen op het aardwarmtenetwerk van  Ammerlaan The Green Innovator worden aangesloten. De aannemer verwacht tegen de kerst 2018 klaar te zijn met de realisatie. Ongeveer een half jaar voor oplevering zullen de huurwoningen in de krant komen en via Woonnet Haaglanden worden aangeboden. Er zal geen leeftijdsgrens van toepassing zijn, maar uiteraard wel een maximum gezinsgrootte.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant