Jochem Vos brengt Rudi vandaag naar huis.
Jochem Vos brengt Rudi vandaag naar huis.

Waargebeurd Kerstverhaal!

Actueel 3.298 keer gelezen

Nootdorp - Eind oktober las een vrijwilliger van Stichting Dierenhulp Hongarije uit Nootdorp een bericht dat er een kat was meegelift met een vrachtwagen uit Hongarije. Het diertje liet zich pas bij Phillips in Eindhoven zien en werd ondergebracht bij "De Doornakker", een asiel in Eindhoven. Men ging op zoek naar de rechtmatige eigenaar van de kat, maar dat was zoeken naar de speld in de bekende hooiberg... althans dat dacht men.

Een andere vrijwilliger van de SDH is een Hongaarse, zij spreekt en schrijft dus de taal. Zij schreef naar een bevriende organisatie in Hongarije (Demènyista Mentor Klub) dat de kat was meegelift, in opvang in Eindhoven zat. Zij vroeg hen een oproep te plaatsen op Facebook. De eigenaresse van de bewuste kat was lid van deze groep en las het bericht. Zij reageerde en kon bepaalde kenmerken van de kat benoemen, die niet vermeld waren in de oproep.

Het was dus overduidelijk, de eigenaresse van Rudi, zoals de kat heet, was opgespoord. "Vanaf dat moment is onze vrijwilliger Andrea, tussenpersoon en bemiddelaar gebleven. Rudi werd onderzocht door een dierenarts en bleek een griepje te hebben. Hij werd behandeld, ingeënt, gechipt en kreeg een paspoort. Dat alles is vereist om naar Hongarije terug te mogen reizen. Vervolgens moest Rudi na de enting nog drie weken in Nederland blijven", vertelt Annette Stolk van SDH. "Gisteren was het dan zover. Rudi mocht op reis, terug naar huis. De vaste transporteur van de SDH, Jochem Vos, heeft hem opgehaald en zal Rudi vandaag met zijn vrouwtje herenigen. Als dit geen mooi Kerstverhaal is!"

Sabine Zondag
Aanstaande zaterdag 16 december staan twee van de vrijwilligers van Stichting Dierenhulp Hongarije in de PLUSmarkt van Sabine Zondag in Pijnacker, om hulpgoederen voor de asiels in Hongarije in ontvangst te nemen. Van hen kunt u het hele verhaal van Rudi persoonlijk horen. Ook kunt u bij hen terecht met vragen en voor het inleveren van hulpgoederen, zoals voer, handdoeken, dekens, dekbedden, verbandmiddelen, manden, riemen, speeltjes enzovoorts.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant