Afbeelding

Kaarsjesavond met lichtstick in plaats van lampion

Algemeen 2.122 keer gelezen

Een revolutie bij de Kaarsjesavond in de Dorpsstraat van Nootdorp, volgende week woensdag 13 december van 18.00 tot 20.00 uur. De traditionele lampion die het vaak maar slecht wilde blijven doen, is vervangen door een lichtstick waarmee de kinderen makkelijker kunnen lopen en zwaaien.

Verder blijft de Kaarsjesavond in de Dorpsstraat grotendeels hetzelfde. Uitgangspunt is dat alles gratis is. De ondernemers en de restauranthouders in de straat willen tijdens deze jaarlijkse happening iets terugdoen voor de mensen in Nootdorp en omgeving en dus is er van alles gratis te proeven en te genieten.

Twee weken voor de happening hadden we even een kort onderhoud met de organisatoren: René van Arco Computers, Kim van 1837, Sandra van haar eigen Haircare en Angelique van restaurant Calva.

De Dorpsstraat met zijn unieke oud-Hollandse sfeer bereikt tijdens de Kaarsjesavond altijd een hoogtepunt met tal van attracties zoals een levende kerststal met alles erop en eraan. Natuurlijk is ook de kerstman er weer, nu niet zittend op een arreslee maar rustig wandelend door de straat, hier en daar een praatje makend met de bezoekers.

Voor de kinderen zijn er allerlei leuke spelactiviteiten, onder meer een springkussen in de vorm van een blokhut en ook een stormbaan en een zweefmolen. Een lopende sneeuwpoppendixielandband zorgt voor sfeervolle livemuziek. Ook de oude Dorpskerk is open met allerhande activiteiten, ook muzikaal. Harmonie Nootdorp speelt kerstmuziek bij Nove.

De restaurants staan buiten met een stand waar hun lekkernijen te proeven zijn. Allemaal gratis. In afwijking van het uitgangspunt dat alles gratis moet zijn, gaan de toekomstige bewoners van Villa Gezelligheid – een nieuw te bouwen woningencomplex in Achter het Raadhuis voor jongvolwassenen met een verstandelijke beperking – knutsels en dergelijke verkopen voor uiteraard prettige prijzen.  Ook diverse goede doelen organisaties zijn van de partij met een stand. In de winkel van Arco zal Noor weer prachtig pianospelen. Ze had aanbiedingen om elders te gaan spelen , maar Noor blijft Arco trouw. Ook Scouting Nootdorp is natuurlijk weer volop actief tijdens de Kaarsjesavond.

De organisatoren vertellen dat de kleinschaligheid en de intimiteit kenmerkend zijn voor de Kaarsjesavond. "Niet bij de braderie in de zomer maar bij de Kaarsjesavond in de winter ontmoet je andere Nootdorpers. Het is vooral echt een dorpsfeestje waar je even gezellig kunt bijbabbelen met allerlei bekenden. Gezelligheid en ontmoeting voor alle leeftijden, daar draait het om", zegt René.

Ook de andere ondernemers die het evenement mede organiseren zijn er best trots op dat de Kaarsjesavond al zo veel jaren een succesvol evenement is. Sandra:  "In heel veel steden zie je dat het allemaal heel commercieel en grootschalig is, terwijl wij het juist kleinschalig en niet te massaal willen houden. En per se niet commercieel. Mensen zijn er vaak verbaasd over dat ze niks hoeven te betalen, omdat ze dat nergens meemaken. Hier dus wel."


Kaarsjesavond Dorpsstraat: woensdag 13 december van 18.00 tot 20.00 uur. 

Wat heeft de Dorpsstraat te bieden tijdens Kaarsjesavond? Alles op een rijtje!

Eetcafé 1837 verzorgt voor U een glaasje glühwein én warme chocomel bij de prachtig grote kerstboom op het terras.

Proef de lekkerste zoete mandarijntjes voor een gezonde kerst bij Arco Computers.

Natuurlijk is ijssalon L-Arcobaleno weer open en kunt u naast de overheerlijke ijsje ook ijstaarten bestellen voor het kerstdiner!!

Komt u bij WVK Makelaars langs voor de kleurwedstrijd en een snoepje voor de kinderen?

In Huis van Rie kunt u vanzelfsprekend weer een kopje koffie of thee komen drinken in een gezellige kerstsfeer; als het koud is kom dan lekker even opwarmen bij ons!

Keiki Holo Holo: Nieuwsgierig geworden? Kom een kijkje nemen binnen in het nieuwe gedeelte van het kinderdagverblijf.

Raad hoeveel tubes tandpasta er in de vaas zitten en win een elektrische tandenborstel bij de kraam van EZ Praktijk voor Mondhygiëne!

Woning verkopen? Bij Dijksman & Partners kunt u binnen lopen, onder het genot van een heerlijke warme chocomelk met rum én slagroom.

Bij de gezellige kraam van Dierenarts Dorpsstraat 15 (naast Nove) staan we voor u klaar met een heerlijke alcoholvrije glühwein met wat lekkers erbij voor u en uw huisdier.

Bij de Winkel van Rie kunt u komen binnenlopen en ons leuke assortiment van zelf gemaakte spulletjes komen bekijken; de koekjes staan klaar en een drankje ook!

Fysio Gezond Nootdorp gaat samen met de zingend kerstman gratis popcorn uitdelen voor de Fysiopraktijk.

Bij Body under construction ben je welkom om onze heerlijke producten te proeven en om een goody op te halen voor een steun in de rug voor een slank(er) en fitter 2018!

Bij Sandra's Haircare krijgt u gratis proefjes met Shampoo en Conditioner.

Bij SAM Personal Training bent u van harte welkom voor een heerlijke winterthee en gezonde energiereep met recept!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant