Afbeelding

RET verkort toch zomerdienstregeling metro

Actueel 1.511 keer gelezen

De zomerdienstregeling van de metro wordt vanaf 2018 toch ingekort van zeven naar zes weken. Aanleiding is het stijgende aantal metroreizigers. Met name de eerste week van de zomerdienstregeling is het druk in de metro. Dat meldt weekblad Hart van Holland Lansingerland.

In deze week zijn de middelbare scholen nog open en zijn er nog veel mensen aan het werk. Daarom is de zomerdienstregeling van de metro ingekort van 14 juli tot en met 26 augustus 2018. De zomerdienstregeling voor bus en tram blijft vooralsnog ongewijzigd.

Toegenomen drukte metro
Dagelijks maken zo'n 300.000 mensen gebruik van de metro. Tijdens de vakantieperiode is dit ongeveer de helft. De afgelopen jaren is de metro steeds populairder geworden. De RET ziet zowel het aantal metroreizigers als het aantal kilometers dat zij reizen toenemen.

Maurice Unck, algemeen directeur RET: "Met deze aanpassing spelen we in op de signalen die we van onze reizigers krijgen. Met name op de E-lijn zagen we afgelopen zomer grote drukte. Deze drukte werd enerzijds veroorzaakt door incidenten en anderzijds doordat de scholen in de eerste week van onze zomerdienstregeling nog open waren. Door de zomerdienstregeling gelijk te laten lopen met de schoolvakanties, komen we onze reizigers tegemoet. Overvolle metro's voldoen niet aan het kwaliteitsniveau dat wij onze reizigers willen bieden."

Zomerdienstregeling bus en tram ongewijzigd
Tijdens de zomervakantieperiode is het rustig in de trams en bussen van de RET. Het inkorten van de zomerdienstregeling voor tram en bus is vooralsnog niet nodig. Uiteraard zorgt de RET er wel voor dat ook de zomerdienstregelingen van bus, tram en metro op elkaar worden afgestemd.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant