Met een speelgoed- en kinderboekenbeurs willen de ouders van Luuk geld ophalen voor een rolstoelbus.
Met een speelgoed- en kinderboekenbeurs willen de ouders van Luuk geld ophalen voor een rolstoelbus.

Heel Pijnacker-Nootdorp in actie voor Luuk

Actueel 6.535 keer gelezen

Puilen je kasten ook zo uit met speelgoed en kinderboeken waar je kinderen niks meer mee doen? Je kunt ze vanaf vandaag doneren aan Stichting Vrienden van Luuk, zodat zij een speelgoed- en kinderboekenbeurs kunnen organiseren. De opbrengst zal ten goede komen aan een nieuwe rolstoelbus voor Luuk uit Nootdorp.

Luuk is een jongetje van zes jaar met een ernstig meervoudige handicap. Hij kan niet lopen, praten of eten. Een nieuwe bus kost zo'n 28.000 euro en dan moet deze ook nog worden omgebouwd tot rolstoelbus. Gelukkig betaalt de gemeente Pijnacker-Nootdorp het ombouwen. Maar 28.000 euro is een hoop geld. Stichting Mee heeft al 8000 euro aan fondsen opgehaald en de Rotary Club gaat in mei een actie organiseren opzoek naar sponsors die eenmalig 1000 euro willen doneren. "In ruil daarvoor krijgen de sponsors een reclamesticker op de bus en we kunnen al zeggen dat de eerste sponsor zich heeft aangemeld", laten de ouders van Luuk weten. Ook zullen ze in mei weer een collecteweek houden in Nootdorp. Al met al een hoop werk naast de zorg voor hun zoontje en zusje Jill van tweeënhalf.

Speelgoed doneren
Wil jij je speelgoed of kinderboeken doneren? Dit kan bij de Bruna in winkelcentrum de Parade in Nootdorp en bij Kantoorboekhandel Van Atten aan het Emmapark in Pijnacker. "Wij zijn deze twee winkeliers onwijs dankbaar dat ze ons willen helpen" laten de ouders van Luuk weten. "Ik rijd me namelijk nu een slag in de rondte om speelgoed op te halen, dit is echt niet meer te doen. Een geschikte opslaglocatie is ook al aangeboden, via de Koning Self-storage. Ook deze ondernemer zijn wij heel dankbaar", aldus de moeder van Luuk. De beurs wordt naar verluidt in juni gehouden.


Speciale dank aan sponsors dekoning-selfstorage.nlvanattenboek.nl, telstar-online en Bruna Nootdorp.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant