Afbeelding

Vijfpotige kater Quint strijkt neer in Pijnacker

Actueel 3.270 keer gelezen

Pijnacker - De wereldberoemde Rotterdamse kater Quint is geadopteerd door een jong stelletje uit Pijnacker. Dat meldt Stichting Zwerfkatten Rijnmond.

De kater werd even wereldnieuws toen hij met vijf poten werd geboren. Inmiddels is zijn vijfde pootje geamputeerd. Het jonge stel uit Pijnacker was onbekend met het verhaal maar bij de eerste ontmoeting met Quint kwam meteen een volmondig ja. Dapper hebben ze zich gestort op de verzorging en verdere revalidatie van de voormalige vijfpoter, laat een woordvoerder van Stichting Zwerfkatten Rijnmond weten.

Dierenarts Leen den Otter: "Zij hebben nu hun handen vol. Ze moeten niet alleen dagelijks veel met hem oefenen, Quint is ook gewend om veel aandacht te krijgen. Het is voor ons een heel gemis in de praktijk, want het was een leuke en vriendelijke (en nadrukkelijk aanwezige!) patiënt. Mede dankzij de goede zorgen van de assistentes Relinde en Nicole heeft Quint een spoedig herstel doorgemaakt." De chirurgen en de fysiotherapeut van de faculteit zijn zeer tevreden over het verloop tot nu toe. Het zal nog wel enige maanden nodig hebben, maar Quint gaat steeds beter zijn achterpootje gebruiken. En dat is maar goed ook, want hij mag in de toekomst naar buiten. Of dan de buurt zo rustig en veilig blijft, is natuurlijk nog maar de vraag met deze levenslustige, ondeugende kater!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant