'Wij eisen ijs' zo zomaar veranderd kunnen worden in 'Wij eisen cultuuronderwijs'.
'Wij eisen ijs' zo zomaar veranderd kunnen worden in 'Wij eisen cultuuronderwijs'.

Cultuurtrein dendert door

Actueel 706 keer gelezen

Pijnacker – Met een spetterende eindvoorstelling in Bibliotheek Oostland presenteerden de leerlingen van de groepen 5, 6 en 7 van de Beatrixschool wat ze geleerd hebben tijden het Annie M.G. Schmidt-project dat vanuit De Cultuurtrein aan de basisscholen in het Oostland wordt aangeboden.

De leerlingen maakten zelf teksten op liedjes van Annie M.G. Schmidt, decoreerden hun kleding met zelfgemaakte staarten en voerden toneelstukjes op uit zowel Abeltje als Floddertje. De ouders mochten meegenieten van deze einduitvoering en waren, net als schooldirecteur Erwin de Jonge, enorm onder de indruk van de tentoongespreide artistieke kunsten van de kinderen.

Het project maakt deel uit van het leeraanbod van De Cultuurtrein dat onderwijzers handvatten geeft om cultuuronderwijs te bieden aan basisschoolleerlingen op zo'n manier dat de unieke talenten van de kinderen naar voren komen in combinatie met achtergronden van de basislesstof. De Cultuurtrein omvat inmiddels de leerlijnen, Dans, Beeldende Vorming, Literatuur, Muziek, Theater en Mediawijsheid. Meer weten? Kijk op www.cultuurtrein.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant