Afbeelding

Dieren van slag door feesten Dobbeplas

Actueel 6.026 keer gelezen

Pijnacker-Nootdorp - De Partij van de Dieren in Pijnacker-Nootdorp wil dat feesten zoals de Nootdorpse Kermisweek en het nieuwe initiatief het Dobbe-lentefeest, niet meer worden gehouden in natuur- en recreatiegebied de Dobbeplas. Deze feesten zorgen voor te veel onrust onder dieren die er leven.

"Neem het het Dobbe-lentefeest dat gepaard gaat met muziek en wordt afgesloten met een mega-lasershow. Dat verstoort het broedseizoen", zegt ze. Over de Nootdorpse Kermisweek is ze ook stelling: "Alles wat zich in of om het natuurpark afspeelt is niet wenselijk. Daarnaast zoeken mensen natuur- en recreatiegebieden juist op om rust en stilte te vinden."

Stichting Pijnacker-Nootdorp Marketing is onderdeel van de discussie. "Naast een aantal ondernemers is ook de gemeente Pijnacker-Nootdorp vertegenwoordigd in het bestuur van de Stichting Pijnacker-Nootdorp Marketing", weet Carla. Dus wil de partij weten of het college het met de Partij voor de Dieren eens is dat een dergelijk festijn niet thuishoort in een natuur- en recreatiegebied en al helemaal niet in het broedseizoen. De Partij voor de Dieren is op zich niet tegen feesten, maar niet op deze locatie. "Feesten kan prima op een braakliggend industrieterrein, zoals Heron", oppert ze. "Mijn partij wil gewoonweg niet dat onze natuur- en recreatiegebieden worden verpretparkt."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant