De kampioenen van De Nachtegaal - voor zo ver aanwezig - op de foto na de prijsuitreiking.
De kampioenen van De Nachtegaal - voor zo ver aanwezig - op de foto na de prijsuitreiking.

Nootdorpse vogelkampioenen

Actueel 2.473 keer gelezen

Dit weekend was de jaarlijkse vogeltentoonstelling bij De Nachtegaal in Nootdorp. In het clubhuis van de IJsclub Nootdorp waren gedurende het weekend 160 vogels te zien. Iets minder dan anders maar dat kwam door tijdelijke omstandigheden, aldus Jilles Keizer.

De voorzitter van De Nachtegaal zei dat sommige vogelhouders niet zo lang voor de tentoonstelling hun vogels hadden verkocht, in afwachting van een nieuwe lichting gevederde vrienden. Volgend jaar zijn die mensen met hun vogels weer van de partij. Kweker Henk van Eijk werd tot clubkampioen uitgeroepen met een kromsnavel maar Hans Ruijgt had de meeste prijzen. Ook de voorzitter zelf viel in de prijzen, evenals Aad en Patrick van der Hulst, Piet Dorp, John Meijster en Toon Segers.

Er waren tal van vogelsoorten ingezonden: kleurkanaries, postuurkanaries, Gouldamadines, cultuurtropen, tropenvogels, grasparkieten, kromsnavels, halsbandparkieten en Europese cultuurvogels. In een fraai boekwerkje stonden alle winnaars vermeld met het puntentotaal dat de jury hen had toebedacht. De vogelsport vergrijst maar gelukkig was er nog een jeugdkampioen in de persoon van Remco Dobbe. Er was ook een tombola met mooie prijzen en Jan van der Sman was van de partij met tekeningen en schilderijen. Kortom: een mooi stukje Nootdorpse vogelfolklore.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant