Afbeelding

Stevige pot voetbal leidt tot maximaal resultaat voor Oliveo

Sport 2.158 keer gelezen

Zondag kwam koploper Groeneweg uit Zevenhuizen op bezoek in Pijnacker. De bezoekers hadden pas één wedstrijd (van de eerste 7) verloren en konden in de 8e speelronde de periodewinst en dus nacompetitie veiligstellen door te winnen van Oliveo. Er ontspon zich een prachtig voetbalgevecht op sportpark de Groene Wijdte waarin de thuisploeg uiteindelijk aan het langste eind trok.

Groenweg kwam sterk uit de startblokken en probeerde via het voor hen kenmerkende directe spel tot kansen te komen. De eerste mogelijkheden waren ook voor de bezoekers. Zo werd Maurice Eckhardt in stelling gebracht maar zijn kopbal mistte doel. Even later moest doelman De Rotte van Oliveo redden op de doellijn. Aan de andere kant was het even later wel bijna raak, tweemaal was Joey Klijn dichtbij een doelpunt. Eerst werd hij onterecht afgefloten voor buitenspel en even later schoot hij van dichtbij hard over. Nog voor rust kreeg zowel Groeneweg als Oliveo een dot van een kans. Lex Visser van Oliveo lobde net over het vijandelijke doel en Groeneweg teisterde aan de overkant de lat. Ondanks al dit geweld werden de kleedlokalen opgezocht met de brilstand.

Na de thee waren er meer harde duels dan kansen te noteren. Maar het ging dan ook ergens om, in Pijnacker. Het duurde tot de 66e minuut alvorens het eerste doelpunt een feit was. In de fase daarvoor hadden beiden doelmannen hun doel knap schoon gehouden. Het was driemaal scheepsrecht voor Klijn. Hij kapte zijn directe tegenstander uit en schoof de bal binnen. Groeneweg drong hierna aan maar vond steeds doelman De Rotte op weg naar succes. Oliveo gooide het duel in het slot. Steven Vloemans kanonneerde Oliveo naar 2-0 uit een tegenaanval. In de eindfase kwam Groeneweg terug tot 2-1. Ondanks nog een directe rode kaart van Mike van der Pol kwam de overwinning voor Oliveo niet meer in gevaar. Groeneweg keerde huiswaarts zonder periodewinst en bij Oliveo bleef het tot laat gezellig in de kantine tijdens de 3e helft waarbij Domino's Pijnacker voor wat pizza's zorgde!

Opstelling Oliveo: Peter-Peul de Rotte, Ludo van Adrichem, Dewie van Wichen, Gerben Pels, Leon Woutersen, Lex Visser, Mark Milolaza, Robbert Brouwer, Steven Vloemans (Nuri James), Joey Klijn, Wessel Kleij (Mike van der Pol).

Beelden: David Dilling