Afbeelding

Spin mee met De Règâhs voor onderzoek naar kinderkanker

Actueel 2.477 keer gelezen

Vrijdag 5 januari 2018 vindt in de sporthal van De Viergang in Pijnacker weer de traditionele spinningmarathon van De Klimmende Règâhs plaats. Dit evenement is een van de vele die de Règâhs, een vriendengroep uit Den Haag en Pijnacker-Nootdorp, organiseren om een vuist te maken tegen (kinder)kanker. Inschrijven kan via spinning@regahs.nl of bij sportcentrum De Viergang.

De marathon begint om 19.00 uur en richting de klok van 22.00 uur zal de zinderende finale zijn. Je kunt drie uur fietsen, maar natuurlijk ook een fiets delen met iemand. Deelname voor één fiets kost 35 euro, of je nou met meerdere fietst of alleen.

Bubbels, oliebollen en Radio 538
Na afloop is er voor elke deelnemer een glaasje bubbels en een oliebol, om zo het sportieve nieuwe jaar in te luiden. De spinninginstructeurs van sportcentrum De Viergang hebben de marathon zo opgezet dat het voor iedereen goed te doen is om drie uur vol te maken. Het gaat om de sfeer en gezelligheid, maar je kunt de uitdaging zo groot maken als je zelf wilt. Elk uur heeft een eigen thema en tussen de uren door wordt er goed gezorgd voor de deelnemers. Het licht en geluid wordt verzorgd door Radio 538.

De Viergang heeft groot spinningpubliek
De Viergang werkt belangeloos mee aan de spinningmarathon. De enthousiaste spinningsinstructeur Sjors van der Quast: "De afgelopen jaren zijn we binnen ons sportcentrum erg vaak in aanraking gekomen met de ziekte en al het leed erom heen. Het is dan geweldig om met de spinningmarathon een steentje bij te dragen. We hebben een groot spinningpubliek en instructeurs die al hun passie in het lesgeven stoppen. Het zijn voor ons de krenten in de pap zo een gaaf evenement te organiseren."

Aanpakken die hap
Dat doet De Viergang al voor het vijfde jaar samen met De Klimmende Règâhs. Sjors: "De samenwerking gaat echt super, we raken steeds beter op elkaar ingespeeld. De manier van aanpakken sluit erg aan op onze manier van ondernemen. Iedereen draagt zijn of haar steentje bij en we kunnen er op vertrouwen dat alles goed geregeld is. Het is mooi om te zien hoeveel energie vanuit De Klimmende Règâhs komt." 

Kinderkanker
In 2018 zetten de Règâhs zich in voor twee doelen. Met een team van dertien leden doen ze mee aan Alpe d'HuZes én met een team van tien leden aan Giro di Kika. Enkele Règâhs doen zelfs mee aan beide evenementen. De bijdrage door mee te doen aan Alpe d'HuZes gaat naar KWF. Bij Kika gaat het geld naar fondsen voor speciale onderzoeken, hoe kinderen versneld hun kanker kunnen overwinnen. Kika heeft als doel om de genezingskans bij kinderen van 75 naar 95% te vergroten. Paul Quispel van de Règâhs en zelf vader: "We zagen een filmpje over wat die ziekte aanricht bij kinderen en welke impact kanker heeft op een gezin. In de zaal zaten allemaal sportieve mannen ademloos en met een brok in de keel te kijken en te luisteren. Na afloop was iedereen er stil van. Het was erg indrukwekkend."

Giro di Kika
De Klimmende Règâhs fietsen tijdens Giro di KiKa van 24 tot en met 29 juni zes dagen lang door Toscane en Umbrië. Elk dag minimaal 150 kilometer met maar liefst 3000 hoogtemeters. Règâh Sebastiaan Bos uit Pijnacker: "Je fietst dan eigenlijk elke dag drie keer de Alpe d'Huez op. En dat zes dagen lang. Natuurlijk proberen we ook te genieten van het mooie Italië, maar het wordt verschrikkelijk afzien. We weten wel waarvoor we het doen en hebben veel zin in dit avontuur."

Sportief indoorspektakel
Edwin van Dusseldorp uit Den Haag hoopt dat er zoveel mogelijk mensen komen spinnen. "Het is een uitgelezen moment om met dit sportieve indoorspektakel het nieuwe jaar goed van start te gaan. Met de Règâhs fietsen we ook in de winter regelmatig buiten om kilometers in de benen te krijgen. Spinnen is een prachtige aanvulling om te zorgen dat je zo sterk mogelijk aan je buitenseizoen begint en die berg in juni op te knallen", aldus Edwin die deel uitmaakt van de groep Règâhs die de Alpe d'Huez gaat beklimmen.

Nog meer activiteiten
Vorig seizoen hebben de Règâhs het recordbedrag van maar liefst 67.959,15 euro opgehaald. Dit seizoen doen ze een poging dat minimaal te evenaren. Daarvoor organiseren zij nog meer activiteiten. Op 17 februari 2018 vindt een sponsordiner plaats in Het Witte Paard in Nootdorp en op 17 maart 2018 is het grote feest met bekende DJ's, eveneens in Het Witte Paard. Binnenkort meer hierover in deze krant. Eerst de spinningmarathon.

Inschrijven
Doe je mee, help jij mee om via deze energieke marathon (kinder)kanker de wereld uit te trappen? Schrijf je dan in via spinning@regahs.nl of bij de balie van de Viergang. Verdere informatie via de Facebookpagina van De Klimmende Règâhs.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant