Afbeelding

Adviescommissie Vervoersautoriteit heeft bord voor de kop: zomerregeling RandstadRail blijft

Actueel 3.000 keer gelezen

Oostland - Politicus Jan Pieter Blonk van Leefbaar 3B Lansingerland is verbijsterd. Aan de zomerdienstregeling op de E-lijn wordt niet getornd. Dit de uitkomst van een bijeenkomst van de Adviescommissie Vervoersautoriteit.

Afgelopen zomer zaten reizigers als haringen in een ton en viel een aantal mensen zelfs flauw. De capaciteit was ernstig onder de maat en het regende klachten. Jan Pieter Blonk trok meermaals aan de bel. Hij wilde de zomerdienstregeling verkorten van 7 naar 4 weken.

"Gisteravond heb ik wat betreft de zomerdienstregeling een nederlaag geleden. Ik stond in de Adviescommissie Vervoersautoriteit helemaal alleen", vertelt hij aan onze redactie. "De vertegenwoordigers van Rotterdam waren afwezig en Lansingerland was de enige die de zomerdienstregeling wilde verkorten van 7 tot 4 weken." Maar liefst 21 gemeenten waren tegen. "De argumenten? Nog onderzoek doen, we bekijken het in het voorjaar, kost veel geld, valt toch wel mee, etc. Zelfs de vertegenwoordigers van Pijnacker-Nootdorp waren tegen, onbegrijpelijk", aldus Blonk.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant