Naast zijn showbizz-activiteiten doet Raviangelo ook actief aan sport.
Naast zijn showbizz-activiteiten doet Raviangelo ook actief aan sport.

Veertienjarige Nootdorper krijgt muziekcontract in Los Angeles

Actueel 3.869 keer gelezen

Zelfbewust, enthousiast, maar toch geen cent verbeelding en geen spoor van arrogantie. Dat zijn de kenmerken van de veertienjarige Nootdorper Raviangelo Paragh. Een jongen met Hindoestaanse roots die droomt van een carrière als zanger, acteur en danser ofwel een combinatie van die drie.

Op zijn veertiende is hij al aardig onderweg. Hij heeft dit jaar een contract gekregen van Indasoul Entertainment in Los Angeles. In de zomervakantie is Raviangelo daar geweest om een singel en een bijbehorende clip op te nemen. Het groovy dance nummer heet Do for you en is niet alleen via Spotify maar ook via Telstar Online terug te zien en te luisteren. Half oktober is het nummer op iTunes uitgekomen en de commerciële krachten achter de opname zijn druk bezig om Do for you bij radiostations in de VS te promoten. De trotse moeder van Raviangelo doet dat in Nederland, maar dat valt nog niet mee. Zenders als Q Music krijgen tientallen of honderden nummers/opnames aangeboden en het hangt vaak van belangen en contacten af of jouw nummer wel of niet op de draaitafel terecht komt. Raviangelo is heel blij en hoopt dat Do for you een succes gaat worden. Raviangelo Paragh is geboren op 26 maart 2003 in Delft. Hij woont met zijn vader Radjesh en zijn moeder Vidya al zijn hele leven in Nootdorp. Sinds een paar jaar aan de Veendijk. Dat is een apart klein nieuw wijkje op de hoek van de Veenweg en de Laan van Nootdorp.

De jongeman zit in het tiende jaar van de International School in Kijkduin en doet daar naast de gewone vakken heel veel aan zingen, acteren en dansen. Heeft meegespeeld in diverse stukken, onder meer van Shakespeare en Charles Dickens. In Oliver Twist van Dickens speelde hij de rol van Mr Bumble. "Ik vind zingen en acteren allebei heel leuk om te doen. Dansen kan ik ook best goed maar dat vind ik wat minder belangrijk", aldus Raviangelo die gerust als een natuurtalent aangeduid mag worden. Zoals gezegd: zonder een spoor van arrogantie maar wel met natuurlijke spontaniteit en vrolijkheid zegt de Nootdorpse jongen dat hij graag het optimale uit zijn talenten wil halen.

"Ik wil graag een professionele zanger/acteur worden, het liefst internationaal. Daar doe ik enorm mijn best voor. Het is een harde wereld maar ik wil kijken hoe ver ik kan komen. Daarom wil ik zo veel mogelijk doen en leren. Ik had meegedaan aan een auditie en werd uitgenodigd om naar Los Angeles te komen voor een hele week met workshops en daar ook te zingen, acteren, eigen gemaakte monologen te presenteren en op de catwalk te lopen voor allerlei verschillende producers. Op de laatste dag waren er allemaal producers die eventueel in mij geïnteresseerd waren, maar je kreeg dan niet direct een contract aangeboden. Het was te gek dat ik in het voorjaar een telefoontje ontving van Indasoul Entertainment die mij een contract aanbood en dat ik werd uitgenodigd om in de zomer opnames te maken voor de muziek en de videoclip. Het was ontzettend leuk om te doen en mee te maken en ik ben best trots op het resultaat." Dat zijn ook zijn ouders, vooral ma die vertelt dat haar zoon op zijn tiende al meedeed met een muziekwedstrijd en toen derde werd.

Naast zijn showbizz-activiteiten doet Raviangelo ook actief aan sport. Hij heeft in jongere jaren gevoetbald bij SV Nootdorp en Concordia. Op dit moment is hij actief als wedstrijdzwemmer in het naburige Hofbad. Dat kost ook best veel tijd, maar zwemmen is heel goed voor je lichamelijke ontwikkeling en goed voor de variatie. Als je alleen maar met dansen en zingen bezig bent, is het ook niet goed. Verder houdt Raviangelo ook erg van reizen en films kijken in de bioscoop. Pa en ma zijn tijdens het gesprekje thuis aan de Veendijk aanwezig. Pa is een echte handelsman maar denkt niet zijn zoon in zijn voetsporen gaat treden. Ma werkt in het onderwijs op The British School in the Netherlands en is vooral de promotor van hun zoon. Ze vertelt dat ze zelf ook zingt, maar niet buiten de badkamer. De ouders genieten van de ambitie en de drive van hun zoon, maar ook van zijn zelfbewuste bescheidenheid...

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant