Jenny van den Nouweland zelfstandig aan de slag als (pre)logopedist en kindercoach
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227763&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=telstar-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=263,264" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo telstar-online.nl
Ze begeleidt en helpt kinderen als logopedist en als kindercoach.
Ze begeleidt en helpt kinderen als logopedist en als kindercoach.

Jenny van den Nouweland zelfstandig aan de slag als (pre)logopedist en kindercoach

  •   2200 keer gelezen

De 28-jarige Pijnackerse Jenny van den Nouweland komt uit een ondernemersfamilie. En dus is het niet zo vreemd dat ze haar veelzijdige vak van logopedist, prelogopedist en kindercoach nu zelfstandig is gaan uitoefenen onder de naam "Kinderpraktijk Nouweland".

Jenny heeft na een zoektocht een mooie werkruimte gevonden en ingericht in een bedrijfsverzamelgebouw aan de Vlielandseweg 24a in Pijnacker. In een kleurrijke en kindvriendelijke werkruimte is ze het vak van haar dromen gaan uitoefenen.

Ze vindt het al jaren geweldig om met kinderen te werken. Na een algemene opleiding Sociaal Pedagogisch Werk (SPW) ging ze bij Skippy in de kinderopvang werken. Ze doet nog steeds twee middagen per week buitenschoolse opvang. Geboeid door alles wat met kinderen te maken heeft, is Jenny een aantal jaren geleden een hbo-opleiding gaan doen op het gebied van logopedie, prelogopedie en kindercoaching. In 2015 was ze klaar met de studie en heeft in Zoetermeer en Den Haag gewerkt, onder meer op basisscholen.

"Dat was heel boeiend maar ik miste vooral op de scholen in Den Haag de medewerking van de ouders. Logopedie is veel meer dan een half uurtje per week bij de therapeut je best doen om een probleem op het gebied van spraak, taal,  stem en/of gehoor aan te pakken. Daar moet je thuis ook mee aan de slag en dus is de betrokkenheid van ouders heel belangrijk", aldus Jenny.

Ze vertelt dat je bepaalde problemen niet jong genoeg kunt aanpakken. Niet uitstellen maar meteen werk van maken is haar devies. Jenny is ook prelogopediste voor kinderen met slikproblemen. Ze vertelt dat ze problemen met spraak bijvoorbeeld zo veel mogelijk spelenderwijs aanpakt. "Als een kind problemen heeft met het uitspreken van 'sp' dan kun je daar wel in een soort onderwijssetting mee aan de slag gaan, maar je kunt er beter een spelletje van maken door met het kind bijvoorbeeld op zoek te gaan naar speelgoedspinnen. Het kind zal dan veel spontaner en minder gespannen woorden met 'sp' uitspreken."

Je kunt bij Jenny terecht met alle mogelijke (pre)logopedische problemen. Daarnaast is ze ook kindercoach. Kinderen tot rond de achttien jaar met alle mogelijke hulpvragen kunnen bij haar terecht. Het kan van alles zijn. Slecht slapen, lastige schoolsituaties, problemen met vrienden maken, enzovoort.
Jenny van den Nouweland wil zo veel mogelijk in samenspraak met de kinderen en hun ouders naar oplossingen en verbeteringen toe werken. Haar grondhouding is positief en coöperatief. "Ontwikkeling van kinderen vanaf hun geboorte  tot ze een jaar of achttien zijn is ontzettend boeiend. Er gebeurt in korte tijd zo ontzettend veel. Ik vind het heerlijk om daarmee bezig te zijn en kinderen te helpen om problemen in hun ontwikkeling te overwinnen", aldus een gepassioneerd pratende Jenny. Ze heeft er geweldig veel zin in om van haar praktijk een groot succes te maken.

De inrichting van de werkruimte is klaar, de site is gebouwd, de Telstar/Eendracht is langs geweest en dus is het tijd voor een Open Huis. Dat is op de elfde van de elfde. Komende zaterdag dus, vanaf 11.00 tot 15.30 uur. Iedereen is welkom!

Kinderpraktijk_Nouweland_32

Ze begeleidt en helpt kinderen als logopedist en als kindercoach.

Kinderpraktijk Nouweland
Vlielandseweg 24a
2641 KC Pijnacker
06 - 1520 1559
jenny@kinderpraktijknouweland.nl
www.kinderpraktijknouweland.nl

reageer als eerste

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227763&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=telstar-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=263,264" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9767773&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=telstar-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=263,264" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

Poll

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227765&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=telstar-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=263,264" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>