Lars Turnhout is sinds 1 juni vorig jaar de eigenaar van Optiek Pijnacker.
Lars Turnhout is sinds 1 juni vorig jaar de eigenaar van Optiek Pijnacker.

Roukens Optiek heet nu Optiek Pijnacker

Algemeen 3.268 keer gelezen

Vanaf 1 juni 2016 zijn Lars en Niels Turnhout de nieuwe eigenaren van Roukens Optiek dat rond 1990 aan de Oostlaan in Pijnacker een 'brillenwinkel' opende. In eerste instantie bleef de naam nog Roukens Optiek maar intussen is het Optiek Pijnacker geworden en wil Lars Turnhout er meer zijn eigen 'gezicht' aan geven.

Lars vertelt op een regenachtige vrijdagmiddag dat hij en zijn broer ook nog een zaak in Rotterdam hebben en dat hij nog steeds zijn aandacht verdeelt over beide winkels. Dat is geen probleem: in Pijnacker is een professioneel team werkzaam dat het grote delen van de dag in de uitvoering prima zonder Lars af kan.

Voor Lars is de overname van Roukens Optiek een tweede keer terugkeren in Pijnacker. "Met onze ouders Hans en Els Turnhout hebben we tot ons twaalfde jaar in Pijnacker-Noord gewoond. Daarna zijn we naar Zoetermeer verhuisd maar intussen wonen we allemaal weer in Pijnacker. En is het leuk om ook beroepsmatig in je eigen dorp een deel van je werk te hebben."

Lars vertelt er wel meteen bij dat Pijnacker toch behoorlijk andere koffie is dan Rotterdam. "Daar moeten veel mensen sparen voor een bril. De meeste Pijnackernaren pinnen gewoon en klaar. In Rotterdam is het heel normaal dat je een aanbetaling vraagt en de mensen een handtekening laat plaatsen. Daar moet je hier in Pijnacker ook niet mee aan komen: als-ie klaar is, haal ik hem op en dan betaal ik hem gewoon. Dat is hier de mentaliteit."

Optiek Pijnacker gaat bij alles op het gebied van hulpmiddelen voor ogen en oren voor topkwaliteit en maatwerk. Oog- en oormeting wordt met de meest geavanceerde apparatuur gedaan en in nauw overleg met de klant wordt toegewerkt naar de beste en de door de klant meest gewenste oplossing. Problemen zijn er om op te lossen. Snelle en onmiddellijke service staat hoog in het vaandel bij Optiek Pijnacker.

De veertigjarige Lars praat met passie over zijn vak van zijn vader die door gezondheidsproblemen de boel al jong aan zijn zoons moest overdoen. Van origine was Lars bewegingstechnoloog. Dan ben je een schakel tussen de arts en de techneut die voor een probleem een oplossing moet realiseren, bijvoorbeeld een prothese. "Uiteindelijk ben ik dit vak niet gaan uitoefenen, maar eigenlijk doe je als opticien en audicien niet zo veel anders: je bent de meeste adequate technische oplossing aan het bedenken voor een probleem aan ogen of oren", aldus Lars die zich ook bezighoudt met oog- en oorbescherming.

"Omdat de gemiddelde mens meer en meer dichtbij op computerschermen of telefoons zit te kijken, krijg je een ander soort oogproblemen. Het is boeiende materie waar heel veel in zit. Dit soort ontwikkelingen zorgt er voor dat ons vak voortdurend in beweging is", aldus Lars die tot slot zegt dat in de fraai gestylde winkel aan de Oostlaan ook een en ander is aangepast. De werkplaats is naar boven gegaan en de meet- en onderzoeksruimte is nu op de begane grond in de winkel.  "Is ook een vorm van service. We willen onze klanten niet steeds  trappen laten lopen."

Optiek Pijnacker
Oostlaan 2
2641 DK Pijnacker
tel: 015-3693467

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant