Wippolder de gelukkigste in de derby tegen Oliveo

Sport 730 keer gelezen

Oliveo heeft niet de start die het graag had willen hebben. Na 3 wedstrijden in de 2e klasse zijn er nog altijd 0 (doel)punten te noteren. Vorige week verloren Oliveo ongelukkig bij ONA door een late goal. Afgelopen weekend in de derby tegen Wippolder voltrok zich een zelfde scenario. In de laatste 10 minuten incasseerde de thuisploeg 2 treffers.

De eerste helft was van beide ploegen niet goed genoeg. Wat speldenprikjes over en weer zonder echt gevaarlijk te worden. Het was een gelijk opgaande wedstrijd met veel strijd. Oliveo liet zien dat het mannenvoetbal kan spelen want het schuwde de duels niet. De prima fluitende scheidsrechter voelde deze derby prima aan en liet vaak doorspelen. Beide ploegen hanteerde vaak de lange bal wat het spel niet ten goede kwam. Typerend was het dat Oliveo juist een goede kans kreeg, via Van der Zwan, bij een verzorgde aanval over rechts waar de bal laag werd gehouden.

Na rust was het Oliveo wat het spel wat meer ging bepalen en het balbezit had. Toch was het oppassen voor de gevaarlijke voorwaartse van Wippolder. Doelman De Rotte hield Oliveo in de wedstrijd met enkele puike reddingen. De drang van Oliveo werd groter en even leek een inzet van Visser de bevrijdende treffer te zijn. Tot ongeloof van de toeschouwers werd zijn schot gekeerd.

In een tegenaanval werd een onhandige overtreding rond de 16 weggegeven. Wippolder had in Mesker een specialist en liet deze kans niet onbenut. Vlak voor tijd was het de handige Uythof die zijn solo bekroonde met de 0-2. Zo moet Oliveo nog altijd wachten op de eerste punten. Wellicht volgende week in de uitwedstrijd tegen TOGB.